Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu, anunţ oficial despre creşterea pensiilor

Marcel Ciolacu, anunţ oficial despre creşterea pensiilor

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a adus clarificări în legătură cu creșterea pensiilor şi a comentat afirmațiile din PNL privind renegocierea PNRR.

Marcel Ciolacu, anunţ oficial despre creşterea pensiilor
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    07 Feb 2022   •   23:20

Întrebat în ce stadiu se află coaliţia, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus: 

„PSD nu a intrat la guvernare şi nu a constituit aceasta coaliție pentru a ne certa. Departe de noi acest gând. Domnul Budăi a susţinut şi făcut ceea ce face orice ministru care ţine în primul rând cu românii.

Noi avem o negociere la PNRR, la reforma pensiilor cuprinsă o anvelopă de 9,4%.

În această anvelopă în acest moment din sistemul romanesc nu sunt prinse pensiile de serviciu respectiv pensiile militarilor, pensiile poliţiştilor, pensiilor speciale. 

Ne încadrăm fără aceste pensii de serviciu la o anvelopă de 8.2%. Dacă le adăugăm la întreaga anvelopă cum ne şi cere comisia prin jalonul cu reforma pensiilor ne vom trezi că pensiile în România pe următorii zeci de ani nu vor mai putea fi modificate şi este o aberație totală. Guvernezi ca să faci un trai mai bun oamenilor, nu un trai mai rău sau să faci economii la buget.

Nu mergem cu renegocieri mergem cu o optimizare. Am pierdut 2 miliarde de euro din granturi. Ministrul Budăi va trebui să meargă la comisie să vadă cum poate optimiza şi de unde pierdem aceşti bani", a spus Marcel Ciolacu.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD pensii PNRR
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close