Antena 3 Politică Mihai Răzvan Ungureanu propune "unificarea dreptei" în România, cu FC, PNŢCD, PDL

Mihai Răzvan Ungureanu propune "unificarea dreptei" în România, cu FC, PNŢCD, PDL

de G.S.    |    27 Apr 2013   •   19:41
Mihai Răzvan Ungureanu propune "unificarea dreptei" în România, cu FC, PNŢCD, PDL
Sursa foto: Foto: Agerpres
Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, afirmă că dreapta românescă este fragmentată, iar pentru a avea şanse trebuie să stabilească liste comune la alegerile europarlamentare, un candidat unic la prezidenţiale şi să formeze un partid până în 2016, conform Mediafax.
Liderul Forţei Civice, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Arad, că dreapta românească este, în momentul de faţă, "fragmentată, iar din punct de vedere al acţiunii politice, incoerentă", singura şansă fiind "unitatea în acţiune" a partidelor de dreapta.
"Trebuie înţeles că pentru dreapta românescă, pentru a avea şanse, există două proiecte pe termen scurt şi unul pe termen mediu. Pe termen scurt, adică 2014, trebuie să avem listă comună a formaţiunilor politice ale dreptei pentru europarlamentare", a spus Ungureanu, care a precizat că pe acestă listă vrea să se regăsescă nume atât din Alianţa Dreptate şi Adevăr (FC + PNTCD), cât şi din PDL, sau din alte partide şi organizaţii de dreapta, cum ar fi Mişcarea Populară.
Ungureanu a spus că lista comună poate fi stabilită "fără complicaţii, pe seama unui protocol".
"Speranţa e ca dreapta să aibă măcar acelaşi număr de europarlamentari. Dacă mergem separat, în mod clar vor fi mult mai puţini, poate jumătate", a spus preşedintele FC.
Al doilea proiect pe termen scurt menţionat se referă la candidatul unic la Preşedinţia României, iar proiectul pe termen mediu este construirea unui partid de centru dreapta până în 2016.
"Dacă nu facem astea, iar fragmentarea se menţine, în 2016 nu se va intra la guvernare din dreapta decât pe seama compromisului politic, sub acoperirea unei coaliţii stânga-dreapta. Nu o să existe un guvern monocolor al dreptei. Cine crede că dreapta îşi poate permite mai mulţi candidaţi şi să aibă şi succes, ori e naiv, ori păcăleşte", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close