Antena 3 CNN Politică Mihai Voicu: PNL va vota moţiunea cu bilele la vedere. Suntem pregătiţi să ne asumăm guvernarea

Mihai Voicu: PNL va vota moţiunea cu bilele la vedere. Suntem pregătiţi să ne asumăm guvernarea

Mihai Voicu: PNL va vota moţiunea cu bilele la vedere. Suntem pregătiţi să ne asumăm guvernarea
Sursa foto: Mihai Voicu
07 Iun 2010   •   12:27

Parlamentarii PNL vor fi prezenţi toţi atât la angajarea răspunderii Guvernului pe cele două proiecte de lege privind măsurile de austeritate, cât şi la dezbaterea moţiunilor de cenzură. Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, deşi nu semnează textul moţiunii, aleşii liberali vor vota cu bilele la vedere. Voicu a reiterat că liberalii sunt pregătiţi să-şi asume guvernarea pentru a demonstra viabilitatea propriului program de măsuri alternative pentru echilibrarea bugetului de stat.

?O spunem încă o dată răspicat: acest Guvern trebuie să cadă şi împreună cu acest Guvern trebuie să respingem şi măsurile aberante pe care le propune. Din nefericire, căderea Guvernului şi respingerea măsurilor nu depind doar de parlamentarii PNL, însă ceea ce depinde de noi vom face. De aceea vom demonstra public hotărârea noastră de a împiedica aplicarea acestor măsuri prin prezenţa la moţiunea de cenzură a tuturor parlamentarilor PNL, deputaţi şi senatori deopotrivă, precum şi prin votul cu bilele la vedere", a subliniat Mihai Voicu.
Voicu a precizat că liberalii vor prezenta încă o dată măsurile lor în dezbaterile moţiunii de cenzură.
"În timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, intervenienţii din partea PNL vor prezenta încă o dată măsurile pe care PNL şi le propune pentru scoaterea României din criză, măsurile pe care şi le propune PNL pentru echilibrarea bugetului, fără a apela la tăieri de pensii şi salarii şi, nu în ultimul rând, subliniez făăr a apela la creşteri de taxe şi impozite", a adăugat Voicu.
Întrebat dacă parlamentarii PNL semnează moţiunea de cenzură a PSD, Mihai Voicu a evitat un răspuns tranşant, apreciind că nu semnăturile aduc căderea Guvernului.
"Nu am văzut textul moţiunii, dar este puţin important. Nu semnătura aduce căderea Guvernului, ci votul. În condiţiile în care se va explica cum se va desfăşura votul, nu vom avea niciun fel de echivoc în exprimare", a precizat Voicu.

Voicu a precizat că deputaţii şi senatorii liberali vor fi prezenţi în sală la procedura angajării deoarece "se încadrează în limitele constituţionale".

"Vom participa, fără îndoială, este o procedură care se încadrează în limitele constituţionale, nu se încadrează în limitele bunului simţ şi ale logicii economice, dar în limitele procedurilor parlamentare se încadrează. Vom fi în sală", a spus liberalul.

În ceea ce priveşte posibilele sancţiuni pentru liberalii care ar putea absenta nemotivat de la votul moţiunii de cenzură, purtătorul de cuvânt al PNL a exclus o asemenea posibilitate, dând asigurări că toţi reprezentanţii liberali vor fi prezenţi la dezbaterea şi votarea acestui demers.

"N-am discutat această măsură, dar vă garantez că nu va fi nevoie să luăm aceste măsuri. Nu există parlamentari PNL, poate cazuri de sănătate cu totul şi cu totul deosebite, dar nu e nevoie să aplicăm măsuri disciplinare, vor veni toţi", a conchis Mihai Voicu.


Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close