Antena 3 CNN Politică Ministrul Educației, după scandalul cursurilor de numerologie pentru profesori: "Este o greșeală în mod evident”

Ministrul Educației, după scandalul cursurilor de numerologie pentru profesori: "Este o greșeală în mod evident”

Sorin Cîmpeanu a oferit, sâmbătă, unele clarificări legate de scandalul cu noul inspector general din Galați, care a transmis o adresă tuturor directorilor de şcoli din judeţ, prin care presupunea folosirea numerologiei pentru a-i apropia pe elevi de cadrele didactice.

Ministrul Educației, după scandalul cursurilor de numerologie pentru profesori: "Este o greșeală în mod evident”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Ian 2021   •   22:40

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că inspectorul școlar din Galați care a îndrumat dascălii să participe la cursuri de numerologie a făcut o greșeală pentru că ”nu are experiență în management”. Acesta a declarat pentru stirileprotv.ro că inspectorul a primit un e-mail de tip spam, și l-a trimis mai departe ”fără să se uite” și ”fără să se gândească”.

”Este fără doar și poate o greșeală. Nu este nicidecum printre prioritățile sistemului de educație (...). Ne arde casa iar noi ne uităm în altă parte. A făcut fără doar și poate o greșeală. A pus priorități care nu existau, înaintea lucrurilor absolut esențiale. (...)

Nu are experiență în management. Atât pot să vă spun. Dacă avea experiență în management ai fi înțeles că trebuie să triezi dintre spam-urile pe care le primești și să nu dai drumul fără să te uiți, fără să te gândești, la ceea ce transmiți către școlile românești, pentru că transmiți confuzie. N-a fost un lucru intenționat, n-a fost planificat, a greșit prioritățile, pentru că nu a avut experiență de management. De aceea vă spun, profesionalizarea managementului este un obiectiv esențial.” a explicat Sorin Cîmpeanu.

”A primit o informare pentru promovarea acestui proiect educațional, pe care a trimis-o fără să aibe experiența necesară pentru a judeca cât de importantă e acea informație către toate școlile. Este o greșeală în mod evident”.

Inspectoratul Şcolar din Galaţi apelează la numerologie ca să-i apropie pe elevi de profesori

Noul inspector general, numit în funcţie la finalul anului trecut, a transmis o adresă tuturor directorilor de şcoli din judeţ, prin care le cere să informeze cadrele didactice despre un proiect care presupune folosirea numerologiei pentru a-i apropia pe elevi. 

"Numerologia - o 9 legătură între dascăl şi elev", disponibil pe zoom

Proiectul, "Numerologia - o 9 legătură între dascăl şi elev", este adresat cadrelor didactice şi iniţiat de Asociaţia Numerologilor din România.

Potrivit viataţlibera.ro, proiectul se va desfăşura online, pe platforma zoom, în cursul zilei de vineri, 8 ianuarie, între orele 18.00 şi 21.00.

"Din moment ce solicitarea a venit pe cale oficială era firesc să facem acest demers (...) Nu am propus studierea numerologiei în școli", a declarat inspectorul școlar din Galaţi, Selena Costea.

Numerologia este orice credință în relația divină, mistică între un număr și unul sau mai multe evenimente care coincid. Este, de asemenea, studiul valorii numerice a literelor în cuvinte, nume și idei. Aceasta este adesea asociată cu paranormalul, alături de astrologie și alte arte prezicătoare similare.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close