Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: "Nicio țară nu se poate dezvolta pe termen lung dacă nu are la fundația sa un sistem de educație performant"

Mircea Geoană: "Nicio țară nu se poate dezvolta pe termen lung dacă nu are la fundația sa un sistem de educație performant"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a ținut, vineri, un discurs în fața studenților Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu.

Mircea Geoană: "Nicio țară nu se poate dezvolta pe termen lung dacă nu are la fundația sa un sistem de educație performant"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Silvia Preda    |    30 Iun 2023   •   21:52

Secretarul general adjunct al NATO a apreciat că "rezultatele din România de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat sunt suficient de dure" și a exprimat speranța ca ele "să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toți."

"Mă bucur să văd că aici la Sibiu vin tineri din toată țara, din toate mediile sociale și că le oferiți, prin educația de excepție de aici, o adevărată arhitectură a oportunităților pentru cei mai tineri dintre noi. Cei mai buni dintre noi se află adesea acolo unde nu le oferim o astfel de șansă. Într-o universitate este foarte potrivit să vorbim sincer despre educație. Nu există țară de succes în istoria umanității care să nu fi avut un sistem de educație performant.

Cărțile de istorie ne indică cu precizie că cele care au investit în educație sistematic, tenace, generație după generație au fost națiunile care au putut să se autodepășească. Să iasă din capcana veniturilor mijlocii. Să facă saltul în grupul îngust și greu de accesat al națiunilor dezvoltate și prospere ale lumii. România nu face excepție.

Nicio țară nu se poate dezvolta pe termen lung dacă nu are la fundația sa un sistem de educație performant, echitabil, dacă nu investim în oamenii noștri de-a lungul întregii lor vieți”, a spus secretarul general adjunct al NATO, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Mircea Geoană: "Viitorul României a intrat în criză de timp"

Mircea Geoană a apreciat că, având "o tradiție de peste un secol, Academia Forțelor Terestre continuă să pregătească tinerii ofițeri ai Armatei Române".

Secretarul general adjunct al NATO a efectuat o vizită oficială la Sibiu, ocazie cu care a vizitat și Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO și s-a întâlnit cu militarii din cadrul Grupului NATO de luptă, care se află la Centrul Național de Instruire de la Cincu (jud. Brașov).

Vezi şi: De ce s-a dus Mircea Geoană pe bicicletă la baza NATO de la Câmpia Turzii

 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close