Antena 3 CNN Politică Mii de oameni lăsaţi fără drum de acces către propriile case, victime în scandalul dintre primării

Mii de oameni lăsaţi fără drum de acces către propriile case, victime în scandalul dintre primării

Liniştea a peste şase mii de oameni care locuiesc la marginea pădurii Băneasa stă în mâinile consilierilor generali. După ce Clotilde Armand a refuzat să le rezolve situaţia, problema a ajuns la Primăria Generală.

de Alexandra Axinia    |    09 Iul 2023   •   10:41

La ultima şedinţă de consiliu, primarul general a propus ca drumul Vadul Moldovei, una dintre căile de acces care duce către locuinţele acestora, să intre în administrarea sa, însă numai pentru patru ani.

După șapte luni de haos, problemele locuitorilor din nordul Capitalei s-ar putea rezolva. Consilierii generali de la PSD au depus un proiect care va fi dezbătut la începutul săptămânii viitoare. Aceștia propun ca drumul Vadul Moldovei să fie preluat definitiv de Primăria Capitalei.

Citește şi: Nicușor Dan, despre accesul în cartierul Greenfield: "Romsilva vrea să scape de pădure"

Oamenii din zonă spun că au ajuns la capătul puterilor și speră ca în următoare ședință, noul proiect care ar putea permite accesul pe acest drum să fi votat de consilierii generali.

Subiectul a fost readus în discuție săptămâna trecută, când primarul Capitalei a cerut drumul în administrare, însă doar pentru patru ani. Gestul a stârnit scandal între partidele care asigură majoritatea în consiliu.

În realitate, se pare că propunerea primarului a fost doar o încercare de marketing. Decizia finală se va lua la finalul săptămânii viitoare.

Dacă proiectul va primi două treimi din voturi, Clotilde Armand trebuie să pregătească 80.000 de lei, bani care vor merge la Romsilva pentru a scoate drumul din fondul forestier.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close