Antena 3 CNN Politică Oltean: La europarlamentare PDL va merge singur, cu sigla, imnul şi culoarea lui. Am greşit o dată

Oltean: La europarlamentare PDL va merge singur, cu sigla, imnul şi culoarea lui. Am greşit o dată

Oltean: La europarlamentare PDL va merge singur, cu sigla, imnul şi culoarea lui. Am greşit o dată
12 Apr 2013   •   19:15

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că la alegerile europarlamentare de anul viitor PDL va merge "singur, cu sigla lui, cu imnul, cu culoarea lui", întrucât partidul a greşit o dată şi a învăţat din acea greşeală.

"La alegerile europarlamentare din iunie anul viitor PDL va merge singur, cu sigla lui, cu imnul, cu culoarea lui. Nu mai facem asemenea greşeli. Am greşit o dată şi sper că am învăţat. PDL va rămâne PDL pentru alegerile de anul viitor cu propria siglă, cu propria culoare şi imn", a spus Ioan Oltean, citat de Mediafax.

Întrebat dacă alegerile europarlamentare sunt considerate "un test" pentru PDL, Ioan Oltean a spus: "Categoric. Orice fel de alegeri la nivel naţional se constituie într-un test pentru orice partid politic, iar pentru noi cu atât mai mult, având în vedere rezultatele extrem de slabe de la alegerile locale şi parlamentare. O evoluţie înspre 20, 20 şi ceva de procente pentru noi înseamnă evident un semn pozitiv. În cazul unei scăderi, e un semn că lucrurile nu se leagă şi că PDL nu face ce opinia publică ostilă puterii s-ar aştepta din partea noastră".

Întrebat cine se va regăsi pe locurile eligibile la viitoarele alegeri europarlamentare, Oltean a spus că este prematur să dea un răspuns.

"Vă asigur că pe liste vor fi oameni care au muncit pentru PDL, care s-au remarcat în susţinerea politicii PDL. Noi nu mai putem face asemenea greşeli să promovăm oameni care, după ce au ajuns pe funcţii, se dezic de PDL şi ne mai şi critică. Sunt beneficiarii avantajelor, dar ne dau în cap cu parul de câte ori ne prind la cotitură. Viitoarele alegeri, indiferent care sunt, va trebui să consacre acei oameni care dovedesc că aparţin şi nu uită de unde au plecat", a spus el.

Un jurnalist a întrebat dacă Elena Băsescu este un astfel de om.

"Elena Băsescu a muncit foarte mult la alegerile parlamentare. La modul foarte serios, nu exagerez. Este printre puţinii europarlamentari care s-au implicat extrem de puternic în acţiunea parlamentară. Elena Băsescu, Traian Ungureanu au fost prezenţi peste tot în ţară în susţinerea PDL la alegerile din decembrie 2012", a conchis Oltean.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close