Antena 3 CNN Politică Parlamentul ar putea lua act de decizia CCR vineri, într-o sesiune extraordinară

Parlamentul ar putea lua act de decizia CCR vineri, într-o sesiune extraordinară

Parlamentul ar putea lua act de decizia CCR vineri, într-o sesiune extraordinară
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Aug 2012   •   18:38

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că doreşte ca cel târziu vineri Parlamentul să se întrunească într-o sesiune extraordinară pentru a lua act de decizia CCR privind referendumul din 29 iulie, informează Agerpres.
   
"Dacă mâine seară vom avea un Birou Permanent reunit, eu vreau ca cel târziu vineri să avem o sesiune extraordinară a Parlamentului. Am şi transmis un sms tuturor membrilor Camerei Deputaţilor să fie pregătiţi pentru o sesiune extraordinară în următoarele zile", a spus Zgonea.
   
El şi-a manifestat speranţa ca marţi seară să poată să se consulte cu toţi liderii grupurilor parlamentare şi cu membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor şi de asemenea să poarte o discuţie şi cu preşedintele Senatului Petru Filip.
   
"Sper să avem un cvorum pentru Birouri Permanente reunite în aşa fel încât să convocăm o sesiune extraordinară a Parlamentului. Procedura este foarte simplă. În momentul în care primim decizia CCR, cei doi preşedinţi ai celor două Camere legislative sunt obligaţi în cel mai scurt timp, în 24 de ore, să convoace un BP reunit care să fie în cvorum, după care să dăm o decizie pentru a convoca şedinţa comună a Parlamentului", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, dar că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil.

CC menţionează că, la data publicării deciziei în Monitorul Oficial, Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close