Antena 3 CNN Politică PDL se face mare: înghite partidul lui Becali

PDL se face mare: înghite partidul lui Becali

PDL se face mare: înghite partidul lui Becali
Sursa foto: basescu becali
21 Ian 2009   •   10:43

Gigi Becali, om poltic şi patron de fotbal, a hotărât de curând să reducă drastic activitatea partidului pe care îl conduce. Rezultatele slabe de la alegerile parlamentare au făcut ca Partidul Noua Generaţie să îşi închidă porţile la mai toate sediile din ţară.
Cu toate acestea, PNG are rezultate bunişoare înregistrate la Consiliul General al Primăriei Capitalei. Acolo, PD-L şi PNG au 28 de consilieri dintr-un total de 55, iar acum democrat-liberalii vor să fuzioneze cu partidul lui Gigi Becali. Surse din cadrul partidului lui Emil Boc susţin că, în scurt timp, conducerile celor două partide vor declanşa procedurile de fuziune prin absorbţie, scrie Gardianul.
Astfel, PDL se teme să nu piardă controlul asupra consiliului după plecarea lui Răzvan Murgeanu din Primărie, acesta fiind considerat strategul partidului. PDL se teme de o posibilă dezertare a aliaţilor din PNG-CD.
Preşedintele Gigi Becali a declarat că îşi doreşte o fuziune cu PD-L, însa a precizat că deocamdată nu a discutat despre această problemă cu conducerea formaţiunii lui Emil Boc. ?Eu vreau să fac fuziune cu PD-L, dar nu am vorbit cu Boc. Dacă vor dori şi ei, atunci va fi foarte simplu, o semnez imediat. Eu, personal, nu vreau nici o funcţie importantă în PD-L, decât pentru oamenii mei? .
El a adăugat ca, în continuare, colaborarea cu PD-L, cel puţin la nivelul municipiului Bucureşti, merge foarte bine.
Viceprimarul Capitalei Robert Ionescu, prim-vicepreşedinte al PNG-CD, a confirmat zvonurile legate de o posibilă fuziune prin absorţie a partidului lui Becali cu PD-L, el subliniind că discuţiile sunt suspendate până la luarea unei decizii de către conducerile celor două formaţiuni.
La alegerile legislative din 2004, scorul electoral al PNG a fost de 2,4%, iar la alegerile locale de anul trecut PNG-CD la fel, dar a obţinut în oraşele mari, inclusiv Bucureşti, rezultate notabile. La Primăria Capitalei, partidul condus de Gigi Becali are patru consilieri. La algerile din 30 noiembrie 2008, PNG-CD a obţinut 2,3% din voturi, scor insuficient pentru intrarea partidului in Parlament.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close