Ponta: Aderarea României la Zona euro în 2015 este posibilă, dar nu probabilă

de M.Z.    |    13 Dec 2012   •   19:18
Ponta: Aderarea României la Zona euro în 2015 este posibilă, dar nu probabilă Foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bruxelles, că termenul de aderare a României la Zona euro în 2015 este încă obiectivul oficial, iar teoretic acest lucru este posibil, dar nu este probabil, el adăugând că aderarea trebuie să se facă atunci când ţara va fi pregătită.

"O să facem o analiză împreună cu BNR şi o să vedem dacă acest termen mai este un termen realist (...) Până atunci acesta (2015 - n.r.) este termenul oficial", a declarat premierul Ponta la Bruxelles, după reuniunea PES, potrivit Mediafax.

De asemenea, întrebat dacă mai este posibilă aderarea în 2015, el a răspuns că "este posibil, dar nu este probabil".

Ponta a arătat că se încearcă respectate toate criteriilor de convergenţă din strategia stabilită de Ministerul de Finanţe şi BNR tocmai pentru ca aderarea să aibă loc atunci când ţara va fi pregătită.

"România trebuie să facă eforturi (...) Acest lucru se va întâmpla atunci când vom fi pregătiţi. Nu putem intra înainte de a fi pregătiţi. O să spuneţi că e aceeaşi poziţie cu cea a primului-ministru Donald Tusk. România să se compare cu Polonia atunci când trebuie să ia anumite decizii", a adăugat Ponta.


Parteneri
x close