Antena 3 CNN Politică Ponta are contracandidat la şefia PSD. Andrei Alexandru şi-a înregistrat candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului

Ponta are contracandidat la şefia PSD. Andrei Alexandru şi-a înregistrat candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului

Ponta are contracandidat la şefia PSD. Andrei Alexandru şi-a înregistrat candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Apr 2013   •   13:58
Andrei Alexandru, membru al PSD sector 2, Bucureşti, şi-a înregistrat, vineri, la secretariatul general al partidului, candidatura la funcţia de preşedinte al partidului, pentru alegerile de la Congresului din 19-20 aprilie.

"Am făcut această cerere, urmând aceeaşi procedură folosită conform Statutului PSD şi februarie 2010 şi rămasă neschimbată, când mi-a fost aprobată candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului de către Comisia de propuneri, fără să fie necesară vreo recomandare din partea vreunei structuri statutare a partidului", precizează Andrei Alexandru în cererea adresată secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Cererea lui Alexandru a fost înregistrată cu numărul 74 din 12 aprilie 2013.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru funcţiile alese la Congresul PSD din 19-20 aprilie expiră miercuri, 17 aprilie.

Cine este contracandidatul lui Victor Ponta


Andrei Alexandru i-a fost consilier şi purtător de cuvânt lui Nicolae Văcăroiu, pe vremea când acesta era preşedinte al Senatului. Andrei Alexandru a fost purtător de cuvânt şi în perioada în care Nicolae Văcăroiu a deţinut funcţia de preşedinte interimar, la momentul primei suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, în 2007.

Alexandru şi-a anunţat şi în 2010 înscrierea în cursa pentru şefia PSD, printr-o scrisoare adresată secretarului general al partidului, Liviu Dragnea, conform procedurii prevăzute de Statut.

Pe de altă parte, CNSAS a decis că fostul purtător de cuvânt al lui Nicolae Văcăroiu, Andrei Alexandru, a fost colaborator al Securităţii, iar Instanţa supremă a confirmat, în mai 2011, hotărârea.

Andrei Alexandru a afirmat ulterior că decizia a fost luată fără a exita probe la dosar şi a spus că hotărârea este stupefiantă şi nedreaptă şi că dă în judecată la CEDO statul român.

Congresul PSD va avea loc în perioada 19 - 20 aprilie şi vor participa aproximativ 5.000 de delegaţi cu drept de vot.


Ponta: Candidez la preşedinţia PSD. Am propus ca următorul Congres să fie în 2016


Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după şedinţa CExN, că va candida la preşedinţia partidului la Congresul din 19-20 aprilie, el arătând că a propus ca următorul Congres de alegeri să aibă loc peste trei ani, în 2016, înainte de alegeri.

"În ce mă priveşte, nu vreau să spun sau să dau dovadă de prea multă încredere, voi candida la funcţia de preşedinte şi mă aştept, aşa cum am văzut şi azi, ca după perioada de victorii electorale, colegii mei să fie alături de mine", a spus Ponta.

El a menţionat că le-a propus social-democraţilor, în şedinţa CExN, ca următorul Congres să aibă loc în 2016 în aşa fel încât pentru alegerile din 2016 fie să aibă legitimitatea dată de Congresul de atunci, fie partidul să fie condus de un alt lider.

Întrebat de ce nu a propus organizarea unui Congres după prezidenţialele din 2014, Ponta a precizat că nu a făcut acest lucru întrucât el nu va candida la prezidenţiale, iar PSD va susţine candidatul USL.

Foto: Agerpres









×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close