Antena 3 CNN Politică Ponta: Băsescu e lipsit de discernământ. Să arunci ţara într-un aşa blocaj, doar ca să nu facă Parlamentul Comisie de anchetă...

Ponta: Băsescu e lipsit de discernământ. Să arunci ţara într-un aşa blocaj, doar ca să nu facă Parlamentul Comisie de anchetă...

Ponta: Băsescu e lipsit de discernământ. Să arunci ţara într-un aşa blocaj, doar ca să nu facă Parlamentul Comisie de anchetă...
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Dec 2013   •   11:58
Premierul Victor Ponta l-a acuzat, marţi, pe preşedintele Traian Băsescu de lipsă de discernământ, ca urmare a refuzului şefului statului de a semna Memorandumul cu FMI, liderul PSD susţinând însă că suspendarea preşedintelui, ca urmare a acestui fapt, este o speculaţie de presă.
 
Întrebat dacă poate fi acuzat Traian Băsescu de subminarea economiei naţionale în aceste momente, Ponta a răspuns: "Nu. Cred că acuzaţia cea mai sigură este aceea de lipsă de discernământ".
 
"Totuşi, să arunci ţara aşa într-un blocaj doar pentru ca să nu facem noi Comisia de anchetă, să nu facă Parlamentul Comisie de anchetă, mi se pare o lipsă de discernământ", a spus, marţi, Ponta.
 
Întrebat dacă lipsa de discernământ pe care a invocat-o poate să reprezinte în momentul de faţă un motiv pentru o nouă suspendare din funcţie a şefului statului, Ponta a răspuns: "De ce mergeţi aşa? Astea-s speculaţiile dumneavoastră de presă".
 
Ponta s-a declarat totodată convins că Guvernul va aplica proiectul de buget pe care Parlamentul îl va vota.
 
"Noi nu vrem să forţăm mâna nimănui. Noi aplicăm legile şi Constituţia. Parlamentul dezbate Legea bugetului, sunt convins că până la urmă vom reuşi să o aplicăm", a spus Ponta.
 
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, luni seară, că preşedintele Traian Băsescu "este iresponsabil, se apropie de demenţă", dar că trebuie să înţeleagă faptul că, "indiferent ce-ar face, popular n-o să mai fie niciodată decât dacă rămâne în Partidul Popular".
 
"E iresponsabil, se apropie de demenţă şi lucru ăsta nu e bun. Nu avem nevoie de asta. Avem nevoie de linişte, suntem în perioada sărbătorilor, acum ne confruntăm pe buget, că nu vrea Băsescu buget, acordul cu FMI, că nu vrea Băsecu acord cu FMI. Mâine ce nu mai vrea? Nu mai vrea să trăim, şi atunci noi suntem de acord?", a declarat Ilie Sârbu. El a spus că preşedintele a ieşit "iarăşi la ora cucului" la televizor.
 
Premierul Victor Ponta a comentat luni seară anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind neaprobarea memorandumului cu FMI, declarând că nu mai avem practic acord cu FMI şi CE.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.
 
Discutarea în board-ul FMI a scrisorii de intenţie şi a memorandumului de politici economice încheiate cu autorităţile române, programată pentru luna decembrie, va fi amânată întrucât documentele trebuie să conţină şi semnătura preşedintelui ţării.
 
Acordul este în vigoare, însă board-ul FMI nu va mai discuta pe 18 decembrie, aşa cum era programat, scrisoarea de intenţie şi memorandumul cu România, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Citiţi şi Anunţul lui Băsescu aruncă euro în aer. Cursul valutar este foarte crescut faţă de zilele precedente

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close