Antena 3 Politică Ponta: Băsescu e lipsit de discernământ. Să arunci ţara într-un aşa blocaj, doar ca să nu facă Parlamentul Comisie de anchetă...

Ponta: Băsescu e lipsit de discernământ. Să arunci ţara într-un aşa blocaj, doar ca să nu facă Parlamentul Comisie de anchetă...

de M.Z.    |    03 Dec 2013   •   11:58
Premierul Victor Ponta l-a acuzat, marţi, pe preşedintele Traian Băsescu de lipsă de discernământ, ca urmare a refuzului şefului statului de a semna Memorandumul cu FMI, liderul PSD susţinând însă că suspendarea preşedintelui, ca urmare a acestui fapt, este o speculaţie de presă.
 
Întrebat dacă poate fi acuzat Traian Băsescu de subminarea economiei naţionale în aceste momente, Ponta a răspuns: "Nu. Cred că acuzaţia cea mai sigură este aceea de lipsă de discernământ".
 
"Totuşi, să arunci ţara aşa într-un blocaj doar pentru ca să nu facem noi Comisia de anchetă, să nu facă Parlamentul Comisie de anchetă, mi se pare o lipsă de discernământ", a spus, marţi, Ponta.
 
Întrebat dacă lipsa de discernământ pe care a invocat-o poate să reprezinte în momentul de faţă un motiv pentru o nouă suspendare din funcţie a şefului statului, Ponta a răspuns: "De ce mergeţi aşa? Astea-s speculaţiile dumneavoastră de presă".
 
Ponta s-a declarat totodată convins că Guvernul va aplica proiectul de buget pe care Parlamentul îl va vota.
 
"Noi nu vrem să forţăm mâna nimănui. Noi aplicăm legile şi Constituţia. Parlamentul dezbate Legea bugetului, sunt convins că până la urmă vom reuşi să o aplicăm", a spus Ponta.
 
"E iresponsabil, se apropie de demenţă şi lucru ăsta nu e bun. Nu avem nevoie de asta. Avem nevoie de linişte, suntem în perioada sărbătorilor, acum ne confruntăm pe buget, că nu vrea Băsescu buget, acordul cu FMI, că nu vrea Băsecu acord cu FMI. Mâine ce nu mai vrea? Nu mai vrea să trăim, şi atunci noi suntem de acord?", a declarat Ilie Sârbu. El a spus că preşedintele a ieşit "iarăşi la ora cucului" la televizor.
 
 
Discutarea în board-ul FMI a scrisorii de intenţie şi a memorandumului de politici economice încheiate cu autorităţile române, programată pentru luna decembrie, va fi amânată întrucât documentele trebuie să conţină şi semnătura preşedintelui ţării.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta acord FMI Comisie de ancheta

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close