Antena 3 CNN Politică Ponta: Băsescu-lipsit de discernământ. Avem un preşedinte care e dispus să arunce ţara în aer

Ponta: Băsescu-lipsit de discernământ. Avem un preşedinte care e dispus să arunce ţara în aer

Ponta: Băsescu-lipsit de discernământ. Avem un preşedinte care e dispus să arunce ţara în aer
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    02 Dec 2013   •   21:56

Premierul Victor Ponta consideră că preşedintele Traian Băsescu este lipsit de discernământ şi afirmă că gestul acestuia de a nu aproba memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional este o dovadă foarte clară de iresponsabilitate.

"Încerc să iau lucrurile cu multă atenţie şi maturitate pe care mi-aş fi dorit să o dovedească şi preşedintele, dar nu este cazul. Neavând în acest moment memorandumul aprobat şi de preşedinte, practic, relaţia noastră cu instituţiile internaţionale este suspendată", a spus Victor Ponta, luni seară, la Antena 3.

"Nu avem un efect direct, apropo de acordul cu FMI-ul, pentru că noi nu luăm bani de la FMI, ci doar plătim bani împrumutaţi tocmai de preşedintele Traian Băsescu. Dacă cineva a uitat...domnia sa a împrumutat 20 de miliarde de dolari pe care îi plătim cu toţii acum, iar atunci nu mai era aşa anti-FMI (...). Pentru relaţia cu FMI-ul, dincolo de o pierdere de credibilitate, nu este o problemă directă, dar poate apărea o problemă directă în relaţia noastră cu Comisia Europeană", a menţionat premierul.

Potrivit acestuia, "nu sunt nişte efecte imediate foarte grave, dincolo de un mesaj că avem un preşedinte care e dispus să arunce ţara în aer, doar ca să îşi ducă războiul cu Guvernul".

Ilie Sârbu: Băsescu e iresponsabil, se apropie de demenţă

"De la 1 ianuarie nu puteam să acordăm pensiile mărite, nu putem să creştem salariul minim, nu putem să plătim subvenţiile la agricultură, nu putem lua o mulţime de măsuri care sunt trecute în proiectul de buget. Fiecare român va resimţi efectul unei măsuri lipsite de discernământ din partea preşedintelui", a mai spus Victor Ponta, luni, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

Premierul precizat că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a început discuţii cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ai Comisiei Europene (CE), dar că Guvernul încearcă să nu inflameze lucrurile.

Liviu Voinea, ministrul Bugetului, despre acordul cu FMI: În acest moment nu e oficial suspendat, dar nu îşi mai produce efectele

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.
   
"Am decis să nu aprob acest memorandum, pentru că pe pagina a treia este făcută menţiunea, la obligaţiile pe care le asumă Guvernul, majorarea accizei la carburanţi", a afirmat Traian Băsescu.

Urmăreşte AICI înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close