Antena 3 CNN Politică Ponta și Șova, audiați la Instanţa Supremă

Ponta și Șova, audiați la Instanţa Supremă

Ponta și Șova, audiați la Instanţa Supremă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Mai 2016   •   09:12

Dan Şova şi Victor Ponta au ajuns la Instanţa Supremă, vineri dimineață, unde vor fi audiaţi într-un nou termen în dosarul Turceni-Rovinari. 

Fostul premier al României este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. 

Mai exact, prin cabinetul său de avocatură, Ponta ar fi obţinut ilegal de la Societatea de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" peste 181.000 de lei. 

În plus, procurorii mai spun că fostul premier ar fi beneficiat şi de o maşină de lux din partea firmei. 

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

De ce este acuzat Victor Ponta

- fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni)
- complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată
- spălarea banilor

Pe 17 septembrie, la aproape trei luni şi jumătate de la punerea sa sub urmărire penală în dosarul "Turceni-Rovinari" şi după cinci "vizite" la DNA, Victor Ponta a fost trimis în judecată, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. 

Dosarul Turceni-Rovinari

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii", în prezent senator, va fi judecat, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar.

Procurorii i-au trimis în judecată, în libertate, şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de de abuz în serviciu, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de abuz în serviciu, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu. 

Într-un alt dosar, Dan Șova a fost arestat în 15 decembrie 2015, fiind acuzat că a pretins şi primit suma de 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură

DOSARELE LUI DAN ŞOVA

1. Dosarul Turceni - Rovinari

Acuzaţii: complicitate la abuz în serviciu 

Prejudiciu:  3,5 milioane de lei

2. Dosarul Govora 1

Acuzaţii: luare de mită 

Prejudiciu: 1.301.410 lei

3. Dosarul CET Govora 2

Acuzaţii: complicitate la abuz în serviciu 

Prejudiciu: 1.000.000 de euro

Potrivit procurorilor Dan Şova este acuzat că a luat mită 100.000 de euro ca să asigure încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. Conform contractului semnat, Şova a primit timp de 10 luni câte 10.000 euro. 
 

×
Parteneri
Horoscop 3 decembrie 2023. Gemenii au discuţii constructive
x close