Antena 3 CNN Politică Ponta: Orban trebuie să-şi predea mandatul, e "o criză în sine". Arafat, o variantă de premier

Ponta: Orban trebuie să-şi predea mandatul, e "o criză în sine". Arafat, o variantă de premier

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a spus, astăzi, că premierul desemnat Ludovic Orban ar trebui să demisioneze şi, având în vedere criza sanitară, Raed Arafat ar fi o variantă de premier.

Ponta: Orban trebuie să-şi predea mandatul, e "o criză în sine". Arafat, o variantă de premier
de M.Z.    |    24 Feb 2020   •   14:31

"Astăzi, domnul Orban cu o fărâmă de bun simţ trebuie să îşi predea mandatul. Nu a vorbit cu Iohannis. Fiind o criză sanitară, o persoană ca Arafat ar fi o variantă, trebuie să fie cineva de încredere", a spus Ponta, referindu-se la Arafat ca variantă de premier.

În ce priveşte varianta propusă de premier, Ponta a precizat că nu a avut nicio discuţie cu Arafat.

"Nu am vorbit cu Arafat, dar domnul Orban este o criză în sine", a completat Ponta.

PSD, ALDE şi Pro România au anunţat că vor boicota votul de învestitură al noului guvern şi nu vor participa la şedinţă, punându-le beţe în roate liberalilor. 

Opoziţia speră să câştige timp, astfel încât alegerile anticipate să nu poată fi organizate în acelaşi timp cu localele. 

Premierul desemnat Ludovic Orban a lansat un atac dur, luni, la parlamentari, ca aceştia să respecte Constituţia şi să meargă la şedinţa de învestire a cabinetului Orban II.

Este o situaţie fără precedent în Parlamentul României, deşi este ziua crucială pentru soarta Guvernului Orban II.

Premieră istorică pentru ţara noastră: premierul desemnat Ludovic Orban merge astăzi în Parlament cu speranţa că Executivul pe care îl propune nu va primi votul de învestitură. 

Ludovic Orban speră că astfel se va deschide calea către dizolvarea Legislativului şi alegerile anticipate, aşa cum a cerut preşedintele Klaus Iohannis

Luni este ziua cea mare pentru Orban, asta pentru că la ora 16 este plenul reunit, unde se va da votul pentru Guvern, cel mai probabil un vot de respingere, aşa cum vrea premierul.

Ziua Z pentru guvernul Orban. Ce se întâmplă dacă azi nu trece noul executiv

Victor Ponta: Raed Arafat, premier al unui guvern de tehnocrați

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close