Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Guvernul României salută aderarea oficială a Finlandei la NATO"

Nicolae Ciucă: "Guvernul României salută aderarea oficială a Finlandei la NATO"

Premierul Nicolae Ciucă a salutat marţi, în numele Guvernului, aderarea oficială a Finlandei la NATO şi le-a urat mult succes noilor parteneri.

Nicolae Ciucă: "Guvernul României salută aderarea oficială a Finlandei la NATO"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2023   •   19:53

"Guvernul României salută aderarea oficială a Finlandei la NATO, cea mai puternică alianță politico-militară din istorie!

Dreptul suveran al țărilor de a-și alege angajamentele de securitate le face mai sigure și consolidează Alianța. După decizia istorică de anul trecut de a invita Finlanda și Suedia să devină state NATO am văzut cel mai rapid proces de ratificare din istoria modernă a Alianței, iar România a fost între primele țări care au deschis calea acestora către statutul de membru.

Citeşte şi: Finlanda a devenit țară membră NATO. Ce poate să ofere din punct de vedere militar

Îi felicităm pe prietenii finlandezi, noii noștri parteneri de Alianță în blocul Nord-Atlantic și le dorim mult succes! Așteptăm să primim Suedia ca membru cu drepturi depline cât mai curând posibil!", a transmis Nicolae Ciucă, printr-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Finlanda a devenit marţi cel de-al 31-lea membru al Alianţei Nord-Atlantice în urma unei ceremonii desfăşurate la sediul NATO în cadrul căreia a depus instrumentul de aderare, care a fost înaintat secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, reprezentantul statului gardian al tratatului fondator. 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Finlanda NATO
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close