Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Finlanda a devenit țară membră NATO. Ce poate să ofere din punct de vedere militar

Finlanda a devenit țară membră NATO. Ce poate să ofere din punct de vedere militar

Numărul militarilor activi din cadrul Forțelor de Apărare finlandeze este mic.

Finlanda a devenit țară membră NATO. Ce poate să ofere din punct de vedere militar
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2023   •   19:33

Finlanda are aproximativ 19.000 de militari activi, la care se adaugă Garda de Frontieră paramilitară de aproximativ 3.000 de persoane, care, la mobilizare, ar fi încorporată în totalitate sau parțial în Forțele de Apărare. 

Cu toate acestea, datorită sistemului de conscripție, rezerva este mare. 

Armata complet mobilizată este dimensionată la 280.000, cu alte câteva sute de mii de rezerviști disponibili pentru a acoperi pierderile. 

Citeşte şi: Finlanda a devenit cel de-al 31-lea membru al NATO. Steagul său a fost ridicat la sediul alianței

La începutul anilor '90, Finlanda a cumpărat 64 de avioane F-18 din Statele Unite, pe care le are încă în exploatare. 

Alături de acestea, ţara a făcut în ultimii zece ani achiziţii majore de armament. Vorbim despre rachete de tip AGM-158 rachete aer - sol din Statele Unite, cumpărate în 2012, sisteme de rachete cu lansare multiplă și tancuri de luptă Leopard 2A6 din Olanda în 2014, obuziere blindate K9 din Coreea de Sud în 2017 și, mai recent, avioane de luptă F-35 din Statele Unite. 

Marina și-a modernizat navele din clasa Hamina în urmă cu câțiva ani, iar capacitățile de război subacvatic au fost îmbunătățite prin integrarea sistemului de sonar de adâncime variabilă și a torpilelor.

În prezent, Finlanda se află în proces de înlocuire a mai multor nave mai vechi cu patru corvete multirol moderne, capabile să îndeplinească în mod eficient o serie de sarcini pe mare pe tot parcursul anului.
 

×
Subiecte în articol: Finlanda militari NATO
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close