Antena 3 CNN Politică Cartela de metrou de două călătorii, 6 lei. Ministrul Transporturilor propune schimbări de tarife

Cartela de metrou de două călătorii, 6 lei. Ministrul Transporturilor propune schimbări de tarife

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a propus, în exclusivitate, la Antena 3, ca preţul a două călătorii cu metroul să crească de la cinci la şase lei. Este doar una dintre măsurile care ar putea fi luate pentru salvarea Metrorex, care a ajuns la fundul sacului, după cum a declarat ministrul.

Cartela de metrou de două călătorii, 6 lei. Ministrul Transporturilor propune schimbări de tarife
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    10 Mar 2021   •   13:29

Ministrul a prezentat la Antena 3 măsurile de restructurare pentru Metrorex, Tarom şi CFR Marfă.

"Cinci lei sunt acum două călătorii. Cât vedeţi să fie.Nu aş vrea să mă pronunţ, ok, poate să fie şase lei, dar nu s-a mai mărit de cinci ani de zile, dar nu asta va rezolva problema, vreau să fiu foarte clar, nu am găsit glonţul de argint.

Va aduce nişte venituri în plus. Dar diferenţa acum între cheltuieli şi venituri, care au rămas constante, nu poate fi acoperită de o creştere rezonabilă a tarifului de călătorie." 

Ministrul Transporturilor, despre restructurarea Tarom: A exisat deja reducere de personal

"Se întâmplă lucruri foarte bune la Tarom. Alături de directorul general, am schimbat o parte din membrii Consiliului de Administrație, sunt oameni profesioniști, și am lucrat împreună la un plan de restructurare. Se merge către o eficientizare a structurii de personal. Deja s-a redus destul de mult. 

Se închid agenții, se uniformizează flota, se înnoiește flota, se scapă de aeronavele vechi, se iau aeronave noi. Am încredere, dacă primim aprobarea Comisiei Europene, poate deveni o companie suplă, eficientă, de care să fim mândri. Undeva în zona anului 2025 va reveni la profitabilitate.

De 10 ani lucrurile astea se puteau face și înainte. A trebuit să avem o pandemie, să fie chiar criză, să dăm de fundul prăpastiei, că să luăm niște măsuri. Se vorbește de atâta timp că Tarom are 2000 de oameni și că ar trebui să aibă doar 1000. Va avea undeva la jumătate față de unde a început.

Numărul de călători s-a prăbușit. Chiar am cifrele de la Aeroportul București. Sunt la 17% față de luna februarie a anului 2020."

Ministrul Transporturilor se gândește la scumpirea cartelei de metrou: "De 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Ar trebui o ajustare"

Este o opţiune (scumpirea cartelei de metrou anul acesta, n.r.), nu am avut această discuţie, aştept să se instaleze noua conducere, dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful.", a afirmat Cătălin Drulă, joi seara, la Digi 24.

"Pe partea de venituri se poate umbla (...), dar trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem şi într-o perioadă de pandemie în care oamenii oricum au oarecare teamă de transportul în comun, dar există o flexibilitate.

În momentul în care de 5 ani tariful nu a mai fost majorat, numai dacă ne uităm la inflaţia din ultimii 5 ani, ar trebui măcar o ajustare în zona asta. Ar putea să ajute compania, nu va umple în întregime gaura, dar ar putea ajuta", a mai spus ministrul Drulă.

"La o estimare, cifrele sunt aproximative, la o creştere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce cred că 50 de milioane în plus pe an, ceea ce ajută, evident."

×
Parteneri
Horoscop Lună Nouă în Berbec. Gemenii sunt recunoscuți ca lideri
x close