Antena 3 Politică Primăria Capitalei a anulat referendumul local privind eutanasierea câinilor maidanezi

Primăria Capitalei a anulat referendumul local privind eutanasierea câinilor maidanezi

de M.Z.    |    11 Sep 2013   •   13:34
Anularea hotărârii privind organizarea referendumului local în cazul eutanasierii câinilor maidanezi a fost aprobată, miercuri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). 
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, marţi, că referendumul local nu va mai avea loc, ca urmare a adoptării de către Camera Deputaţilor a legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân ce nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile. Oprescu a precizat că decizia de anulare a referendumului va fi luată de consilierii generali într-o şedinţă de îndată convocată pentru miercuri. 
 
Sorin Oprescu a mai spus că legea adoptată marţi în plenul Camerei Deputaţilor "răspunde în mare parte solicitărilor" municipalităţii legate de problema câinilor vagabonzi.
 
Edilul-şef al Capitalei a adăugat că, de marţi, a crescut "semnificativ" capacitatea de prindere a câinilor vagabonzi din Capitală. 

Proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat marţi de plenul Camerei Deputaţilor cu 266 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri
 
În Bucureşti există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân, iar posibilitatea municipalităţii de a caza în adăposturi aceste animale este mult mai mică decât numărul de animale aflate în libertate, arătau iniţiatorii proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local.
 

Pe 2 septembrie, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi.
 

×
Subiecte în articol: caini maidanezi Sorin Oprescu
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close