Antena 3 CNN Politică PSD decide săptămâna viitoare dacă IESE de la guvernare. Sunt voci care cer CAPETE CĂZUTE

PSD decide săptămâna viitoare dacă IESE de la guvernare. Sunt voci care cer CAPETE CĂZUTE

PSD decide săptămâna viitoare dacă IESE de la guvernare. Sunt voci care cer CAPETE CĂZUTE
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Noi 2014   •   14:44

Urmează o săptămână importantă pentru social-democraţi, care se reunesc marţi în cadrul Comitetului Executiv. Liderii din teritoriu vor veni la Bucureşti să analizeze rezultatul alegerilor şi să decidă soarta partidului şi a guvernării.

În PSD, există mai multe curente de opinie, însă majoritatea consideră că cel mai bine pentru partid este să rămână la guvernare şi să se reinventeze politic până la următorul congres.

 
"Cred că trebuie să avem decenţa şi înţelepciunea să tăcem din gură" - acesta a fost mesajul pe care Victor Ponta l-a transmis partidului, în contextul în care au existat voci care susţineau ieşirea de la guvenare sau care căutau vinovaţii după rezultatul alegerilor prezidenţiale.
 
Săptămâna viitoare, la Bucureşti vin liderii din teritoriu pentru a tranşa soarta partidului şi a guvernării. Opţiunea principală este de a continua actul de guvernare până în 2016. Există însă şi voci care cer capete căzute, cel puţin la nivel guvernamental.

Conform unor surse din partid, tabăra care îl susţine pe Victor Ponta va cere în şedinţa Comitetului Executiv de săptămâna viitoare excluderea din partid a lui Marian Vanghelie, Robert Negoiţă şi Dan Şova
 
De partea cealaltă, senatorul Şerban Nicolae îi atacă dur pe Ilie Sârbu şi pe Ioan Rus, despre care spune că locul lor nu mai e în Partidul Social Democrat. 
 
"Ei nu sunt de stânga şi nu pot reprezenta vreodată social - democraţia transilvăneană", se arată într-o scrisoare deschisă adresată organizaţiilor PSD din Transilvania de către fostul consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu. 
De soarta partidului se preocupă şi preşedintele de onoare, Ion Iliescu, care rămâne singurul preşedinte social-democrat ajuns în fruntea statului.
 
În ceea ce preveşte actul de guvernare, şi Ion Iliescu consideră necesar ca partidul să rămână la Palatul Victoria.
 
Comitetul executiv al PSD se reuneşte marţi, iar, cel mai probabil, la începutul anului viitor social-democraţii vor organiza un Congres Extrordinar.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close