Antena 3 CNN Politică PSD grăbeşte ieşirea la rampă cu prezidenţiabilul pentru Cotroceni

PSD grăbeşte ieşirea la rampă cu prezidenţiabilul pentru Cotroceni

PSD grăbeşte ieşirea la rampă cu prezidenţiabilul pentru Cotroceni
Sursa foto: Mircea Geoana
09 Mar 2009   •   19:03

Social-democraţii vor să clarifice cât mai rapid chestiunea candidatului pentru Cotroceni, susţin surse din PSD. Cum liberalii îşi vor stabili candidatul prezidenţial la sfârşitul acestei luni în cadrul Congresului PNL, iar Băsescu îşi face deja campanie prin dese apariţii şi intervenţii publice pe probleme arzătoare la ordinea zilei, social-democraţii i-au solicitat lui Mircea Geoană să nu mai ezite atât şi să-şi facă cunoscută opţiunea pentru a se putea recupera terenul pierdut. Pesediştii sunt dispuşi chiar să confişte sau să neglijeze promovarea candidaţilor la europarlamentare pentru a întări poziţia candidatului partidului pentru prezidenţiale.

Candidat prezidenţiabil dorit înainte de alegerile pentru PE

Conform unor surse-social-democrate, pesediştii nu mai au răbdare. Ar dori ca liderul Mircea Geoană să lase la o parte ezitările şi să-şi anunţe cât mai repede posibil intenţia de a candida la prezidenţialele din toamnă. ?Sau măcar să facă loc altcuiva? susţin sursele citate, care ne-au precizat că desemnarea unui candidat pentru Cotroceni este cu atât mai necesară cu cât PNL este pe punctul să-şi numească candidatul la apropiatul congres, iar Traian Băsescu se află deja în campanie.

Viitorul candidat va avea la dispoziţie întreg arsenalul de imagine al partidului. Potrivit aceloraşi surse, PSD lucrează, împreuna cu aliaţii din PC la propria variantă de plan anticriză pe care au de gând să-l supună discuţiei cu PDL, dar şi dezbaterii publice pentru a oferi lui Geoană prilejul să dea dovada calităţilor sale de prezidenţiabil, după modelul lui Băsescu.

Severin, cap de listă pentru PE

În paralel, lista cu candidaţii elibibili pentru PE este aprope gata. Cap de listă va fi Adrian Severin, secondat de şeful DAE, Vasile Puşcaş, susţin sursele citate. Alţi ?eligibili? sunt consideraţi Ioan Mircea Paşcu, Victor Negrescu, Aristide Roibu, Daciana Sârbu, Adriana Ţicău şi Rovana Plumb.

Oamenii lui Ion Iliescu, Corina Creţu şi Şerban Nicolae sunt plasaţi mai prost pe lista PSD, ultimul putând chiar să rateze drumul spre Bruxelles, au mai precizat aceleaşi surse, în cazul în care previziunile cele mai optimiste, 11- 12 locuri de europarlamentar, nu se vor adeveri după scrutinul din iunie.

Clujul, pe făraşul mazilirilor

Conducerea centrală a PSD a mai luat în discuţie şi situaţia filialelor neperformantepolitic. Surse din PSD ne-au declarat că actuala conducere a PSD Cluj este pe făraş, atât pentru slabul rezultat obţinut în cursa pentru câteva primării clujene, cazul Cluj, cât şi datorită faptului că actualul lider al organizaţiei, Remus Lăpuşan este bănuit că este încă apropiat de Ioan Rus şi Vasile Dâncu.

Marius Vulpe, Antena3.ro


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close