Antena 3 CNN Politică PSD va solicita miercuri convocarea urgentă a Biroului Permanent al Senatului în cazul Geoană

PSD va solicita miercuri convocarea urgentă a Biroului Permanent al Senatului în cazul Geoană

PSD va solicita miercuri convocarea urgentă a Biroului Permanent al Senatului în cazul Geoană
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    22 Noi 2011   •   23:20

Senatorii PSD şi PNL vor cere, miercuri, convocarea urgentă a Biroului Permanent al Senatului, pentru ca acesta să ia act de retragerea sprijinului politic al lui Mircea Geoană, în calitatea acestuia de preşedinte al Senatului, informează Mediafax.

Vicepreşedintele PSD, Ioan Chelaru, a spus că, miercuri dimineaţă la ora 09.00, se va depune la Secretariatul General al Senatului o solicitare de convocare urgentă, pentru ora 10.00, a Biroului Permanent. Cererea va fi depusă fie în numele a cinci dintre membrii Biroului Permanent (reprezentanţii USL), fie în numele grupurilor parlamentare ale opoziţiei.

Convocarea se va baza pe hotărârea Comitetului Executiv Naţional al PSD, luată marţi, de excludere a lui Mircea Geoană din partid şi pe articolul 33 din Legea 96 privind statutul deputaţilor şi senatorilor, care precizează că retragerea sprijinului politic atrage de drept şi pierderea calităţii de preşedinte al Senatului, în cazul în speţă.

În virtutea hotărârii CEx şi a Statutului parlamentarilor, PSD va solicita, în Biroul Permanent, constatarea stării de drept a pierderii funcţiei de preşedinte al Senatului de către Mircea Geoană şi înlocuirea acestuia, conform deciziei 601/2005 a Curţii Constituţionale, cu un alt senator desemnat de grupul PSD.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost exclus din PSD, în urma deciziei luate de CEx, marţi, cu 50 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi trei abţineri.

Geoană, proaspăt exclus din PSD, l-a acuzat, marţi seară, pe preşedintele PSD, Victor Ponta, că a negociat excluderea sa din partid cu demisia pe masă.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană excludere PSD convocare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close