Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: "Vom stabili un pachet minim de servicii care se adresează copiilor şi familiilor vulnerabile"

Raluca Turcan: "Vom stabili un pachet minim de servicii care se adresează copiilor şi familiilor vulnerabile"

Raluca Turcan a anunțat că intenționează promovarea unei legi care să asigure un pachet minim de servicii, adresate în special copiilor și familiilor vulnerabile.

Raluca Turcan: "Vom stabili un pachet minim de servicii care se adresează copiilor şi familiilor vulnerabile"
Sursa foto: Facebook / Raluca Turcan
de Maria Zărnescu    |    15 Mai 2021   •   16:34

Ministrul Muncii spune că autoritățile au realizat gradul de vulnerabilitate la care sunt expuse aceste familii, iar sprijinul pe care îl oferă statul nu se poate limita doar la ajutorul financiar.

"Familiile monoparentale și familiile cu mulți copii sunt printre cele mai vulnerabile categorii din România, aceasta a fost una dintre concluziile campaniei naționale destinate beneficiarilor de ajutor social.

În cazul acestor familii, necesitatea de a dezvolta servicii integrate este cu atât mai evidentă, pentru că nevoile copiilor și ale adulților sunt diverse, iar sprijinul pe care îl oferă statul nu se poate limita la ajutorul financiar", a anunțat ministrul Turcan.

Măsura urmează a fi luată în contextul în care, în urma campaniei naționale destinate beneficiarilor de ajutor social s-a constat că familiile monoparentale și familiile cu mulți copii sunt printre cele mai vulnerabile din România. Turcan susține că sistemul de asistență socială din România va fi regândit, pentru ca statul să poată oferi pachete consistente în cazul acestor categorii de persoane.

"Ne-am propus să regândim asistența socială pentru ca statul să poată furniza sprijin consistent, de la asistență medicală, consiliere educațională, până la consiliere pentru integrare pe piața muncii pentru adulții apți de muncă din aceste familii.

De asemenea, vom stabili tot prin lege un pachet minim de servicii care se adreseză cu precădere copiilor și familiilor vulnerabile. Și pentru că tot campania națională destinată categoriilor vulnerabile a arătat că serviciile de asistență socială nu sunt suficiente și nici eficiente, ne propunem să întărim capacitatea acestora, mai ales în mediul rural și să asigurăm personalul necesar, cu pregătirea adecvată", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close