Antena 3 CNN Politică Război pe candidatura lui Marian Munteanu la Capitală. Europarlamentarul Victor Boștinaru, avertisment dur pentru PNL și Iohannis

Război pe candidatura lui Marian Munteanu la Capitală. Europarlamentarul Victor Boștinaru, avertisment dur pentru PNL și Iohannis

Război pe candidatura lui Marian Munteanu la Capitală. Europarlamentarul Victor Boștinaru, avertisment dur pentru PNL și Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Apr 2016   •   16:07

Europarlamentarul PSD Victor Boștinaru a lansat, de la Bruxelles, un avertisment dur către PNL și președintele Klaus Iohannis, pentru candidatura lui Marian Munteanu din partea liberalilor la Primaria Capitalei. 

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis şi copreşedinţilor PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, privind nominalizarea lui Marian Munteanu în alegerile pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureşti.

SCRISOAREA, AICI

Conform eurodeputatului Victor Boştinaru: „Nu este o surpriză faptul că PNL a eşuat din nou în desemnarea unui candidat credibil şi serios la Bucureşti. Dezastrul suferit cu candidatura lui Ludovic Orban arată distanţa dintre discursul dumneavoastră, doamnă Gorghiu şi faptele politice ale reprezentanţilor propuşi de PNL”.

”Doamnă Gorghiu, Domnule Vasile Blaga, îşi asumă PNL ataşamentul domnului Marian Munteanu la ideologia extremistă legionară? Aderă PNL la tezele dispreţului faţă de minorităţi pe care domnul Munteanu le-a afişat şi comunicat? Îşi asumă PNL riscul creării acestei platforme pe un curent extremist manifest si vădit anti-european?”, mai spune Boștinaru în scrisoare.

Scrisoarea deschisă a lui Victor Boștinaru, privind nominalizarea lui Marian Munteanu în alegerile pentru Primăria Bucureşti

„Nu este o surpriză faptul că PNL a eşuat din nou în desemnarea unui candidat credibil şi serios la Bucureşti. Dezastrul suferit cu candidatura lui Ludovic Orban arată distanţa dintre discursul dumneavoastră, doamnă Gorghiu şi faptele politice ale reprezentanţilor propuşi de PNL.

În egală măsură, nu e nicio surpriză faptul că dumneavoastră, domnule Vasile Blaga, care susţineţi acum candidatura lui Marian Munteanu, uitaţi şi renegaţi poziţia din 1990, împreună cu Petre Roman, Traian Băsescu şi cu alţi corifei ai FSN.

Pot să accept că memoria scurtă este o manifestare epidemică la marele PNL. Dar, dincolo de aspectele morale şi politice, legăturile clare dintre domnul Marian Munteanu cu domnul Virgil Măgureanu, candidatura la alegerile prezidenţiale în numele partidului său şi presupusul trecut securist, dau profilul moral şi politic al candidatului marelui PNL.

Doamnă Gorghiu, Domnule Vasile Blaga, îşi asumă PNL ataşamentul domnului Marian Munteanu la ideologia extremistă legionară? Aderă PNL la tezele dispreţului faţă de minorităţi pe care domnul Munteanu le-a afişat şi comunicat? Îşi asumă PNL riscul creării acestei platforme pe un curent extremist manifest si vădit anti-european?

Domnule preşedinte, Klaus Iohannis, în calitatea dumneavoastră de preşedinte al CSAT, aveţi informaţii întemeiate să sprijiniţi un asemenea candidat? Puteţi accepta ca în cursa electorală pentru conducerea capitalei României, acelaşi partid care v-a susţinut pentru preşedinţie să propună un astfel de candidat?

Demersul meu nu are nimic de a-face cu încercarea de a discredita candidatul PNL aflat într-o competiţie electorală. Am convingerea că liderii politici au o imensă responsabilitate în ceea ce priveşte deciziile sau gesturile lor de natură de a periclita buna funcţionare a instituţiilor democratice şi mai ales credibilitatea şi reputaţia unei ţări şi a unei naţiuni, într-un context internaţional atât de complicat.”

Mai multe ONG-uri cer PNL retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primăria București

Marian Munteanu dezvăluie programul pentru câștigarea Primăriei Capitalei

 

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL, în trei luni, pentru Primăria Capitalei.

Procurorii DNA au anunţat luni că prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016.

PNL schimbă candidatul pentru Primăria Capitalei. Bușoi, înlocuit cu Ludovic Orban

Citiți și Un PNL-ist își atacă partidul: ”Nu îl susțin pe Marian Munteanu. E o imbecilitate, PNL e în derivă”

 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close