Antena 3 CNN Politică Clotilde Armand, reacție după dezvăluirile Antena 3 despre înființarea unei școli într-o zonă cu radiații

Clotilde Armand, reacție după dezvăluirile Antena 3 despre înființarea unei școli într-o zonă cu radiații

Clotilde Armand reacţionează după dezvăluirile Antena 3 despre posibilile radiaţii care există pe terenul unde vrea să construiască o şcoală. Terenul aparţinea Administraţiei Domeniului Public, ai cărei angajaţi au fost relocaţi între timp.

Clotilde Armand, reacție după dezvăluirile Antena 3 despre înființarea unei școli într-o zonă cu radiații
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   14:52

Aceştia primeau un spor de antenă din cauza radiaţiilor, iar primarul îi anunţă acum că nu vor mai încasa acest spor şi că toate instituţiile vor fi reevaluate pentru a se vedea dacă există într-adevăr probleme acolo şi sporurile sunt justificate.

Clotilde Armand spune că nivelul de radiaţii a fost stabilit de o firmă privată şi are dubii în privinţa veridicităţii datelor, având în vedere că pe site-ul ANCOM nu figurează nicio zonă de radiaţii lângă Casa Presei, unde se află terenul.

"Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată. Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nici o problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mici decât limitele legale.

Până atunci, îi anunț pe toți angajații ADP care au fost mutați și vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia vor fi investiți în educație și școli." a scris primarul Sectorului 1 pe Facebook.

Clotilde Armand, o nouă idee controversată: vrea să facă şcoală într-un loc cu radiaţii peste limită

Clotilde Armand şochează din nou, după ce a anunţat că vrea să înfiinţeze o şcoală într-un loc cu nivel de radiaţie peste limita de siguranţă, chiar în spatele Casei Presei din Capitală. 

Sediul ADP Sector 1 ar urma să fie evacuat, dacă proiectul primeşte votul Consiliului local. 

Tocmai pentru nivelul ridicat de radiaţii, angajaţii din acel sediu primesc un spor de antenă de 15% şi susţin că o actvitate didactică ar fi imposibilă acolo, având în vedere că elevii ar trebui să stea ore în şir expuşi la radiaţii. 

Primarul sectorului 1 a scris pe pagina sa de Facebook despre înfiintarea "Şcolii Regale", în locul sediului ADP Sector 1. 

"Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase, pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere", a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Ce nu a menţionat însă Clotilde Armand este nivelul de radiaţie generat de antenele din imediata apropiere.

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close