Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Românii au investit o sumă record, aproape 3,2 miliarde de lei, în emisiunea de titluri de stat Fidelis din acest an"

Marcel Ciolacu: "Românii au investit o sumă record, aproape 3,2 miliarde de lei, în emisiunea de titluri de stat Fidelis din acest an"

Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, în emisiunea de titluri de stat Fidelis din acest an. Asta de fapt arată încrederea lor în dezvoltarea economiei românești, declară premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: "Românii au investit o sumă record, aproape 3,2 miliarde de lei, în emisiunea de titluri de stat Fidelis din acest an"
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2024   •   17:08

Şeful Executivului a mai spus că aceeaşi încredere a văzut-o şi la investitorii străini.

"Aceeași încredere am văzut-o și la investitorii străini.

Am discutat săptămâna trecută, împreună cu colegii mei, în Qatar și Emiratele Arabe Unite, cu investitori de calibru despre proiecte în mai multe zone strategice: energie verde, infrastructură portuară și agricultură.

Şi sunt convins că aceste investiții majore vor avansa rapid", transmite Marcel Ciolacu.

Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, în emisiunea de titluri de stat Fidelis din acest an. Asta de fapt arată încrederea lor în dezvoltarea economiei românești. Aceeași încredere am văzut-o și la investitorii străini. Am discutat săptămâna trecută, împreună cu colegii mei, în Qatar și Emiratele Arabe Unite, cu investitori de calibru despre proiecte în mai multe zone strategice: energie verde, infrastructură portuară și agricultură. Și sunt convins că aceste investiții majore vor avansa rapid.

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 23 aprilie 2024

Ministerul Finanţelor a anunţat, recent, că ultima ediţie FIDELIS a marcat trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită, cel mai mare număr de investitori-donatori şi cea mai mare sumă investită de donatori.

Cei care investesc în titlurile de stat FIDELIS se bucură de facilităţi precum:

  • posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, primind dobândă aferentă perioadei de deţinere;
  • câştigurile cumulate din dobânzi şi profituri sunt neimpozabile;
  • flexibilitate în administrarea şi diversificarea portofoliului.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close