Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Cele mai multe fraude electorale au fost sesizate într-o secţie din Braşov

Cele mai multe fraude electorale au fost sesizate într-o secţie din Braşov

Cele mai multe fraude electorale au fost sesizate într-o secţie din Braşov
09 Dec 2012   •   18:38

Biroul Electoral Judeţean Braşov a fost sesizat cu privire un membru al unei secţii prins încercând să dea mai multe buletine de vot alegătorilor şi mai multe persoane au votat pe listele suplimentare, cu toate că nu aveau acest drept, scrie Mediafax.
   
Duminică după-amiază s-a primit o sesizare referitoare la faptul că la secţia de votare 104, membrii secţiei respective au permis unui număr de circa 20 de persoane să voteze pe listele suplimentare, deşi nu aveau acest drept, a declarat reprezentantului BEJ Braşov, Claudiu Petra.
   
Cele 20 de persoane au mers la secţia de votare respectivă în colegiul din care făceau parte, însă au votat la secţia vecină, secţia 104, în loc să voteze la secţia 103, unde ar fi trebuit, din "amabilitatea" membrilor secţiei respective care le-au permis să voteze pe liste suplimentare, în loc să-i îndrume către secţia corectă.
   
BEJ va monitoriza lista celor 20 de peroane pentru a stabili dacă au votat şi în altă parte, iar în cazul în care aceştia figurează că au mai votat o dată, riscă să se aleagă cu dosar penal pentru vot multiplu. În incinta Grupului Şcolar de Turism şi de Alimentaţie Publică funcţionează patru secţii de votare - 103, 104, 105 şi 106 unde pot vota braşovenii cu domiciliul pe străzile Zizinului şi Drumul Cernatului.
   
Un alt incident a venit din partea reprezentanţilor secţiei de votare 122 din Braşov, care au întocmit proces-verbal după ce au rămas cu o ştampilă în minus, deoarece un alegător a băgat în urmă, din greşeală, atât buletinele de vot, cât şi ştampila. Pentru că urnele de vot nu pot fi desigilate, ştampila respectivă a rămas în urna de vot.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close