Antena 3 CNN Politică Sorin Cîmpeanu: Am propus vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni. Să înceapă din data de 2 aprilie până pe 4 mai

Sorin Cîmpeanu: Am propus vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni. Să înceapă din data de 2 aprilie până pe 4 mai

"Propunând o vacanță de primăvară care să înceapă din dată de 2 aprilie până în dată de 4 mai, această vacanță va cuprinde perioada sărbătorilor pascale, fie că vorbim de sărbătorile pascale catolice, pe 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe pe 2 mai.", a declarat Sorin Cimpeanu, marți.

Sorin Cîmpeanu: Am propus vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni. Să înceapă din data de 2 aprilie până pe 4 mai
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    23 Mar 2021   •   17:19

"Școlile trebuie să se închidă ultimele, dacă este nevoie.", a precizat Sorin Cîmpeanu, marți.

"Am propus o serie de modificări în structura anului școlar, modificări care au următoarele avantaje:

Propunând o vacanță de primăvară care să înceapă din data de 2 aprilie până în dată de 4 mai, această vacanță va cuprindea perioada sărbătorilor pascale, fie că vorbim de sărbătorile pascale catolice, pe 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe pe 2 mai. Deci vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni.

În acest fel, perioada lunii aprilie, cea mai critică din perspectiva epidemiologice, va beneficia de o scădere a mobilității prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de invataman preuniversitar. 

Al doilea avantaj este acela că examenul național de bacaulaureat se păstrează la datele planificate, cu prezența fizică, între 28 iunie și 3 iulie, probele scrise. Singură diferența e că vom echivala competențele.

Un alt avantaj, se regăsește în păstrarea datelor pentru evaluările la clasa a IV- a și a VI- a. Evaluarea națională va avea loc între 5-8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după data de 8 iulie."

Orele remediale vor fi posibile doar în localitățile unde rata de incidență este sub 6 la mie

„Din păcate, programul de recuperare va fi posibil doar până la pragul de 6 la mie.”

„Am văzut situații în care este depășit pragul de 6 la mie și există localități care nu sunt carantinate, exemplul Bucureștiului, deci și școlile trebuie să funcționeze atâta timp cât și alte activități sunt deschise.”

Propunerile ministrului Educației trebuie aprbate de CNSU, conform spuselor acestuia.

 

×
Parteneri
DJ Lalla este tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia!
x close