Antena 3 CNN Politică Se cere demisia lui Victor Costache! Deputat PSD: „Se impune demiterea de urgenţă sau demisia ministrului Sănătăţii”

Se cere demisia lui Victor Costache! Deputat PSD: „Se impune demiterea de urgenţă sau demisia ministrului Sănătăţii”

Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Daniel Suciu, fost vicepremier în Guvernul Dăncilă, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că se impune demiterea „de urgenţă” sau demisia ministrului Sănătăţii, Victor Costache, din motive de conflict de interese.

Se cere demisia lui Victor Costache! Deputat PSD: „Se impune demiterea de urgenţă sau demisia ministrului Sănătăţii”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    30 Ian 2020   •   14:12

„Ministrul Sănătăţii trebuie să fie demis de urgenţă sau, cu aceeaşi urgenţă, trebuie să îşi dea demisia. Nu se poate ca, la trei zile după ce a fost numit ministru, acest domn, profesionist poate, să semneze un contract de muncă cu o clinică privată, iar la 11 zile să introducă această clinică privată în programele de sănătate. Este definiţia clară a conflictului de interese, care este şi penal, aşadar se impune de urgenţă ca acest ministru să plece la Sibiu, înapoi acasă.

Nu ştiu dacă preşedintele Iohannis îl protejează, nu ştiu dacă Ludovic Orban îl protejează”, a spus Suciu.

În opinia deputatului PSD, miza acţiunilor ministrului Sănătăţii o reprezintă banii din programele naţionale de sănătate, la care să aibă acces şi clinicile private.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, operează sâmbăta şi duminică la cererea pacienţilor şi că nu se află în conflict de interese, aşa cum a relatat presa centrală.

Citiți și:

Ministrul Victor Costache este medic la două spitale private

Salariul ministrului Sănătății la clinica privată din Sibiu, la care susține că operează gratis. Documente oficiale care intră în contradicție cu atribuțiile legale ale ministrului Victor Costache

Ministrul Sănătății susține că operează gratis, în timpul său liber, cu acordul ANI: „Timpul liber îmi aparţine şi sunt medic”

 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Victor Costache
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close