Antena 3 CNN Politică Se cere retragerea cetățeniei române a președintelui UDMR, Kelemen Hunor

Se cere retragerea cetățeniei române a președintelui UDMR, Kelemen Hunor

Se cere retragerea cetățeniei române a președintelui UDMR, Kelemen Hunor
06 Aug 2017   •   20:27

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României transmite printr-un comunicat de presă că a luat act cu stupoare de declaraţiile deputatului UDMR Kelemen Hunor referitoare la sărbătorirea Centenarului. Organizația neguvernamentală  solicită retragerea cetățeniei președintelui UDMR.

„Deşi înţelegem pe deplin şi susţinem necondiţionat valorile europene de toleranţă şi convieţuire inter-etnică în interiorul aceluiaşi stat, condamnăm ca revoltătoare şi instigatoare la nerespectarea legii declaraţiile preşedintelui Uniunii Democrate Maghiare din România”, se precizează în comunicatul Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, organizație care mai anunță că va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi Parlamemtul României faţă de „aceste declaraţii cu o mare putere de penetrare ideologică la nivelul comunităţii maghiare”. „Reprezintă un gest de nesupunere civică şi nerecunoaşterea statului român, a legilor, istoriei, culturii şi identităţii naţionale”, se mai arată în comunicat.

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României consideră că declaraţiile liderului UDMR sunt grave pentru că acesta „îşi neagă apartenenţa la poporul şi statul român. „Solicităm public preşedintelui Uniunii Democrate Maghiare din România să demisioneze din Parlamentul României şi să clarifice de urgenţă apartenenţa acestuia la statul român. În caz contrar vom propune Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie să retragă în conformitate cu prevederile legale cetăţenia română d-lui Hunor Kelemen”, se arată în comunicat, conform stiripesurse.ro.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR cetatenie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close