Antena 3 CNN Politică Sebastian Lăzăroiu, numit din nou consilier al lui Băsescu

Sebastian Lăzăroiu, numit din nou consilier al lui Băsescu

Sebastian Lăzăroiu, numit din nou consilier al lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    14 Iun 2012   •   15:53

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Sebastian Lăzăroiu în funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 14 iunie, Decretul pentru numirea domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu în funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Administraţiei Prezidenţiale", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Lăzăroiu a mai deţinut funcţia de consilier prezidenţial în perioada martie 2007 - aprilie 2011, fiind coordonatorul Departamentului de planificare şi analiză politică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Pe 28 aprilie 2011, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu, raporturile de muncă ale acestuia cu Administraţia Prezidenţială încetând de la 1 mai, prin acordul părţilor.

Lăzăroiu preciza, atunci, că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale.

Sebastian Lăzăroiu a plecat de la Cotroceni în urma unor declaraţii critice la adresa unor lideri UDMR. El declara într-un interviu că, în timp, UDMR nu va mai exista ca atare, iar curentele din UDMR vor fi absorbite în 10-15 ani de partidele politice româneşti.

Ulterior, pe 3 iunie 2011, Lăzăroiu a fost numit ministru al Muncii, iar pe 16 septembrie, preşedintele Băsescu a semnat decretul de revocare.

Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit, în 2009, lui Sebastian Lăzăroiu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, ''în semn de apreciere a competenţei, loialităţii şi profesionalismului dovedite în promovarea şi afirmarea intereselor României''.

Victor Ponta, premierul României, a comentat, joi după-amiază, numirea lui Sebastian Lăzăroiu în funcţia de consilier prezidenţial.

Premierul susţine că el s-ar feri de Lăzăroiu având în vedere că acestuia nu i-au "ieşit" presimţirile şi premoniţiile.





×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close