Antena 3 CNN Politică Senatorii vor dezbate în regim de urgenţă Proiectul legii salarizării unitare

Senatorii vor dezbate în regim de urgenţă Proiectul legii salarizării unitare

Senatorii vor dezbate în regim de urgenţă Proiectul legii salarizării unitare
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Mai 2017   •   17:26

Proiectul legii salarizării unitare va fi dezbătut în procedură de urgenţă, Senatul aprobând acest lucru, marţi, cu 69 de voturi pentru şi 34 împotrivă. Propunerea a fost făcută de senatorul PSD Şerban Nicolae care a explicat că o bună parte din dezbaterile publice pe marginea acestui proiect au avut loc deja, iar unele măsuri din lege trebuie să intre în vigoare de la 1 iulie, scrie Agerpres.

"Vă solicit adoptarea procedurii de urgenţă, ceea ce permite simplificarea şi urgentarea procedurilor, având în vedere că o bună parte din dezbateri în spaţiul public s-au făcut. Nu are rost să prelungim în mod nejustificat o astfel de dezbatere, înainte de a intra în comisii. Unele dintre măsuri ar urma să intre în vigoare la 1 iulie 2017", a spus liderul grupului PSD din Senat. 

Senatorul USR Florina Presadă a propus respingerea procedurii de urgenţă, considerând că acest proiect "trebuie să stea cât mai mult în Parlament". 

Nici liberala Alina Gorghiu nu a fost de acord cu aprobarea procedurii de urgenţă pentru legea salarizării. 

"Ştiu că a stat în dezbatere publică la sediul PSD şi aţi dat un email la dispoziţie. (...) Cred că de bun simţ ar fi să avem o procedură de dezbatere cât mai amplă şi cât mai serioasă în Parlament, ca să nu dăm vreun rasol, aşa cum ne aşteptăm. V-aş ruga să ne gândim la modul foarte serios dacă ne mai putem permite şarada asta - aruncăm proiectul în Parlament, facem repede dezbatere, de fapt nu o facem. Şi ieşim cu un proiect care este deja sortit eşecului", a spus Gorghiu. 

Senatorul PMP Traian Băsescu a arătat că "ar fi o mare eroare" discutarea în procedură de urgenţă a Legii salarizării.

"Eu v-aş propune, pentru a implica toţi senatorii în dezbaterea acestei legi, ca toate comisiile să dea aviz, indiferent care e principalul obiect de activitate. Nu râdeţi domnilor! Altfel v-aş putea propune să dezbatem articol cu articol în plen şi n-o să vă placă. În plus, am observat că mergeţi pe principiul să mergem cu mare viteză şi cu nebăgare de seamă. Discutăm de legea salarizării şi eu propun ca această lege să meargă în procedură normală, cu avizare de la toate comisiile, inclusiv comisiile de dezvoltare strategie economică, spre exemplu", a afirmat Băsescu, în plenul Senatului. 

Proiectul legii salarizării unitare a fost trimis, marţi, de Biroul permanent al Senatului, pentru avize, la Guvern, Consiliul Economic şi Social, Consiliul Legislativ şi la alte instituţii, termenul solicitat pentru elaborarea acestora fiind de o săptămână.

Ministrul Muncii: Legea salarizării unitare va fi adoptată în Parlament până în iunie

Proiectul legii salarizării unitare a fost înregistrat la începutul săptămânii trecute la Senat, el fiind semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE. Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect, care a fost depus de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

 

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close