Antena 3 CNN Politică Şerban Nicolae demisionează din PSD, după 30 de ani: Refuz să accept inepția că partidul vrea să lupte cu pandemia aducând medici în Parlament

Şerban Nicolae demisionează din PSD, după 30 de ani: Refuz să accept inepția că partidul vrea să lupte cu pandemia aducând medici în Parlament

Senatorul PSD Șerban Nicolae a anunţat, joi, că demisionează din partid după aproape 30 de ani, iar decizia sa era de aşteptat după mesajul dat în urmă cu o zi, când nu s-a mai regăsit pe listele formaţiunii la alegerile parlamentare.

Şerban Nicolae demisionează din PSD, după 30 de ani: Refuz să accept inepția că partidul vrea să lupte cu pandemia aducând medici în Parlament
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    22 Oct 2020   •   15:05

Parlamentarul spunea de ieri că va face astăzi un anunţ important, după ce el şi mai multe nume grele din PSD au fost scoase de pe listele partidului pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Şerban Nicolae: Azi am fost pus în fața celui mai greu moment din cariera mea politică - acela de a-mi da demisia

"Dragi prieteni, azi am fost pus în fața celui mai greu moment din cariera mea politică. Acela de a-mi da demisia din partidul pe care, împreună cu alți colegi, l-am înființat în 1992.

Implicit, părăsesc și grupul parlamentar pe care l-am condus la performanțele politice pe care le cunoașteți și la care ați contribuit. Cea mai frumoasă apreciere pe care mi-ați putut-o face a fost aceea de a mă desemna, prin vot, cu patru candidați și două tururi de scrutin, candidatul grupului PSD la funcția de președinte al Senatului. Știu bine ce presiuni s-au făcut împotriva acestei alegeri, ce telefoane s-au dat și ce amenințări s-au rostit.

Nicolae: S-a decis că nu mă ridic la noile standarde de profesionalism și integritate ale PSD

Cel mai clar instrument de apreciere a activității mele ca senator PSD este cel dat de încrâncenarea disperată cu care am fost atacat de adversarii politici și de cererile lor repetate către conducerea PSD de a nu fi eu președintele Senatului și de a fi îndepărtat de pe listele de candidați PSD. Spre "binele" PSD...

Au fost ascultați și s-a decis că nu mă ridic la noile standarde de profesionalism și integritate ale PSD. Nu am fost demnitar 30 de ani, nu am candidat pentru a avea un loc de muncă și nu e o nenorocire dacă sunt 500 de pesediști mai potriviți pentru viitorul Parlament decât mine.

Refuz, totuși, să accept inepția că PSD vrea să lupte cu pandemia aducând medici în Parlament și resping cu toată puterea sugestia că parlamentarii PSD, medici de profesie din actualul Parlament, ar fi prea puțini sau insuficient pregătiți profesional. Asta este și o minciună, și o insultă. Refuz să accept și ideea că persoane care au pierdut, în funcție fiind, alegerile locale reprezintă baza victoriilor viitoare.

Şerban Nicolae: Nu vă bazați pe trădatori. Sunt încă destui, mai ales la decizii

Nu sunt ipocrit și nu vă pot ura succes. Dar vă pot sfătui să nu vă bazați pe impostori, pe intriganți, pe mincinoși şi pe trădatori. Sunt încă destui, mai ales la decizii. Vă doresc sănătate, putere de reflecție și curaj!", a spus, joi, Şerban Nicolae.

Val de plecări din PSD, după listele pentru parlamentare

Unii dintre membrii PSD care au pierdut susţinerea partidului şi nu mai candidează pentru un post de senator sau deputat au plecat din formaţiunea politică.

Şerban Nicolae, Liviu Pop, Pleşoainu şi Preda pleacă din PSD

Este vorba despre nume grele din PSD, unii dintre ei foşti miniştri - printre aceştia Şerban Nicolae, Liviu Pop sau senatorul de Neamţ Dan Manoliu. De asemenea, şi Liviu Pleşoianu, Radu Preda sau Vlad Bontea.

În acelaşi timp, mai sunt şi alţi membri care sunt nemulţumiţi şi se află pe picior de plecare.

Decizia numele grele care au plecat din partid vine după ce, miercuri seară, au fost validate listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie şi au început să curgă nemulţumirile pe grupurile interne ale PSD, din rândurile celor care nu şi-au mai găsit un loc eligibil pe listă.
 

×
Subiecte în articol: Serban Nicolae demisie
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close