Antena 3 CNN Politică Severin: Rolul lui Geoană în PSD, consumat. Sprijinul filialelor, "o închipuire"

Severin: Rolul lui Geoană în PSD, consumat. Sprijinul filialelor, "o închipuire"

Severin: Rolul lui Geoană în PSD, consumat. Sprijinul filialelor, "o închipuire"
Sursa foto: Adrian Severin
25 Ian 2010   •   12:49

Dorit atât de Miron Mitrea, cât şi de Cristian Diaconescu în propriile lor echipe de candidaţi la funcţiile de conducerea din PSD, europarlamentarul Adrian Severin a lansat luni un atac la adresa actualului lider, Mircea Geoană despre care a afirmat , la RFI, că "şi-a consumat rolul în partid" aducând PSD de pe locul unu pe locul secund. Cât despre sprijinul declarativ lansat la Poiana Braşov de către liderii judeţeni pentru actualul preşedinte PSD, Severin crede că este vorba doar de o ?închipuire? de vreme ce e vorba doar de susţinerea acordată de 39 de persoane, care nu au primit încă nici un mandat de la filialelele pe care le conduc.
"Formula asta Ťdacă eşti cu X, eşti împotriva lui Yť e o formulă care poate să circule în restaurantele din Poiana Braşov, unde, ca pe vremea decăderii Imperiului Roman, legiunile de la frontieră proclamă câte un împărat. Eu nu sunt împotriva lui Mircea Geoană. Eu cred că Mircea Geoană şi-a consumat rolul în partid, cel puţin în această etapă, a preluat conducerea unui partid care era numărul unu în România, indiferent că se găsea la Guvern sau în opoziţie. La ora actuală - nu spun că numai din cauza lui Mircea Geoană - acest partid este numărul doi, indiferent că este la guvernare sau în opoziţie şi, în consecinţă, mai ales atât timp cât PSD este singurul partid al stângii democrate din România, este absolut necesar să facem o schimbare, pentru a încerca să redevenim partidul numărul unu în România", a declarat Adrian Severin la RFI.
Eurodeputatul i-a criticat pe colegii de partid care "sabotează dezbaterile şi se retrag în restaurante, în întunericul nopţii şi în umbra pădurilor carpatine, pentru a discuta acolo despre modul în care să-şi păstreze puterea, ca şi când puterea lor asupra unei ruine este un lucru pozitiv pentru ei sau pentru ceilalţi".
"Sprijinul filialelor pentru Mircea Geoană este o închipuire pe de o parte, este o închipuire însă construită. Pe de altă parte, deşi s-a spus că au participat 39 de filiale, în realitate au participat 39 de persoane din filialele respective, filiale care n-au discutat nimic înainte, oamenii aceştia au venit fără niciun fel de mandat, dar unii dintre ei nici măcar nu erau liderii filialelor respective, ci trimişi de liderii acelor filiale pare-se pentru a lua pulsul discuţiei", a conchis Severin.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close