Antena 3 CNN Politică Soluția găsită de Piedone pentru familiile lăsate în frig din Sectorul 5: ”Alungăm frigul! Readucem zâmbetele furate de dezvoltatorul mincinos”

Soluția găsită de Piedone pentru familiile lăsate în frig din Sectorul 5: ”Alungăm frigul! Readucem zâmbetele furate de dezvoltatorul mincinos”

Calvarul pentru 90 de familii care locuiesc într-un bloc din Capitală fără să fie legat la reţeaua electrică a luat sfârşit. Primarul PPU-SL al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a mers la ei şi le-a adus un generator ca să poată avea, începând din această seară căldură şi lumină în apartamente.

Soluția găsită de Piedone pentru familiile lăsate în frig din Sectorul 5: ”Alungăm frigul! Readucem zâmbetele furate de dezvoltatorul mincinos”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    11 Noi 2021   •   11:33

După aproape 4 luni de cereri peste cereri făcute la Primăria Generală a Capitalei, cele 90 de familii din blocul fără curent electric au în sfârşit căldură şi lumină.

Primarul PPU-SL al sectorlui 5, Cristian Popescu Piedone le-a adus un generator.

În plus, edilul sectorului 5 a obţinut şi sprijinul consilierilor generali pentru ca blocul să fie conectat la electricitate.

”Avem sprijinul consilierilor generali asigurat de doamna Firea că va fi pus pe ordinea de zi Hotărârea Consiliului Local de a da în administrare strada respectivă și nu numai strada, eu nu am cerut strada, eu am cerut străzile din Consiliul General al Sectorului 5”, a declaratv Cristian Popescu Piedone.

Primarul general al Capitalei trebuie să înțeleagă că nu are voie să abuzeze oamenii, indiferent dacă aceștia l-au votat sau nu. Noi îl vom acționa în judecată pe domnul primar. Vom face probabil și o plângere penală împotriva dânsului pentru abuz în serviciu, pentru că toată această neglijență și răutate nu pot să rămână nesancționate”, spune Ramona Raluca Bruynseels.

Problema a fost semnalată la primarul General al Capitalei, Nicusor Dan, încă de acum două săptămâni, de preşedintele interimar Bucureşti al partidului PPU-SL, Ramona Ioana Bruynseels.

Piedone, apel la Nicușor Dan și Consiliul General: ”Semnați actele necesare racordării blocului la curent!”

”Stingem lămpile și lanternele în blocul năpăstuit de pe Nicolae Drăgan!

Alungăm frigul! Readucem zâmbetele furate de un dezvoltator imobiliar pervers și mincinos! Readucem lumina în casele fraților pacăliți și furați! Și, atenție: Readucem desenele animate în televizoarele stinse de luni bune!

Fraților,

Oamenii au cumpărat locuințe și au fost pacăliți! Dezvoltatorul imobiliar le-a racordat ilegal casele la curent! I-a mințit repetat că le face contracte individuale! Dar... i-a batjocorit și i-a lăsat în voia sorții! Când și-au dat seama c-au fost furați, era prea târziu! Dezvoltatorul este cercetat penal! Dar nu îi ajută cu nimic aspectul! Ei... își trăiesc calvarul!

Din vară... n-au mai avut nici lumină, nici apă caldă, nici zâmbet! Locuințele nu-s racordate la RADET! Au centrale pe gaz, dar fără curent... și ele sunt înghețate bocnă!

Copiii învață la lampă, se îmbăiază în lighean, dorm îmbrăcați! Bolile le dau tuturor târcoale! Și e nedrept!!!

Ca să-și racordeze casele la curent au nevoie ca Primăria Capitalei să le emită certificatul de urbanism! Momentan, actul este captiv în birocrație! 

NOI, Primăria Sectorului 5, nu îi putem ajută cu acele acte! Din ce cauza, credeți? Din cauza unei aberații, oameni buni: Strada Nicolae Drăgan este în Sectorul 5, dar se află în administrarea Primăriei Capitalei! Din nefericire, așa este! 

Fac apel la Primarul General și la Consiliul General: Semnați actele necesare racordării blocului la curent!

E frig și se întunecă repede, fraților!!! Vă rog să-i ajutați, urgent, pe acești oameni! Puneți-vă în locul lor! Dacă ar fi rudele voastre? Dacă ar fi părinții voștri? Dacă ar fi copiii voștri???? Dacă vi s-ar fi întâmplat VOUĂ, mai erați impasibili??? Vă rog, ajutați-i!

Temporar, îi vom sprijini cum putem! Până când birocrația nu-și va mai bate joc de aceste suflete... le alungăm bezna și frigul cu un generator de 100 de litri, pe motorină!

Va rămâne acolo, la bloc, permanent! Și îi vom asigura asistență și carburant, desigur! Iar NOI, administrația Sectorului 5, rămânem lângă acești oameni, până când li se va face dreptate!

Va fi bine! Pentru că trebuie să fie bine!

Cu stimă, primarul Piedone”, a transmis într-o postare pe Facebook primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Stingem lampile și lanternele in blocul năpăstuit de pe Nicolae Dragan! Alungam frigul! Readucem zâmbetele furate de un dezvoltator imobiliar pervers și mincinos! Readucem lumina in casele fraților pacăliți și furați! Și, atenție: Readucem desenele animate in televizoarele stinse de luni bune! Fraților, Oamenii au cumpărat locuințe și au fost pacăliți! Dezvoltatorul imobiliar le-a racordat ilegal casele la curent! I-a mințit repetat ca le face contracte individuale! Dar... i-a batjocorit și i-a lăsat in voia sortii! Când și-au dat seama c-au fost furați, era prea târziu! Dezvoltatorul este cercetat penal! Dar nu ii ajuta cu nimic aspectul! Ei... își trăiesc calvarul! Din vara... n-au mai avut nici lumina, nici apa calda, nici zâmbet! Locuințele nu-s racordate la RADET! Au centrale pe gaz, dar fără curent... si ele sunt înghețate bocnă! Copiii învață la lampa, se îmbăiază in lighean, dorm îmbrăcați! Bolile le dau tuturor târcoale! Și e nedrept!!! Ca sa-și racordeze casele la curent au nevoie ca Primăria Capitalei sa le emită certificatul de urbanism! Momentan, actul este captiv in birocrație! ? NOI, Primăria Sectorului 5, nu ii putem ajuta cu acele acte! Din ce cauza, credeți? Din cauza unei aberații, oameni buni: Strada Nicolae Dragan este in Sectorul 5, dar se afla in administrarea Primăriei Capitalei! Din nefericire, așa este! ? Fac apel la Primarul General și la Consiliul General: Semnați actele necesare racordării blocului la curent! E frig si se întuneca repede, fraților!!! Va rog sa-i ajutați, urgent, pe acești oameni! Puneți-va in locul lor! Dacă ar fi rudele voastre? Dacă ar fi părinții voștri? Dacă ar fi copiii voștri???? Dacă cu s-ar fi întâmplat VOUĂ, mai erați impasibili??? Va rog, ajutați-i! Temporar, ii vom sprijini cum putem! Pana când birocrația nu-și va mai bate joc de aceste suflete... le alungam bezna și frigul cu un generator de 100 de litri, pe motorina! Va rămâne acolo, la bloc, permanent! Și ii vom asigura asistenta și carburant, desigur! Iar NOI, administrația Sectorului 5, ramanem lângă acești oameni, pana când li se va face dreptate! Va fi bine! Pentru ca trebuie sa fie bine! Cu stima, primarul Piedone❤️

Publicată de Cristian Popescu Piedone pe Miercuri, 10 noiembrie 2021

Povestea Dariei, fetița care l-a adus în lacrimi pe Mihai Gâdea: "De ziua mea, în loc de cadou, vreau să am lumină. Este frig şi mi-e frică de întuneric"

”Mi-e frică de întuneric şi umblu în casă cu lanternele. De ziua mea, în loc de cadou, vreau să am lumină", spune micuţa Daria, îngrijorată că Moş Crăciun nu îi va mai găsi casa dacă nu va avea curent electric.

Se întâmplă în 2021, în Sectorul 5 din Bucureşti, acolo unde 90 de familii stau de mai bine de 3 luni fără curent electric şi acum sunt nevoiți să îndure şi frigul. Motivul, un certificat de urbanism pe care primarul general Nicuşor Dan refuză să îl semneze.

Oamenii sunt disperați, mai ales că multe din familii au şi copii mici. Printre ei, Daria, o fetița care speră ca de ziua ei, pe 13 decembrie, acasă să fie lumină şi cald. 

”Nu putem să dăm drumul la lumină. Nu avem curent, stăm pe întuneric. Dacă semnăm actele se va face lumină. Mi-e frică de întuneric şi umblu în casă cu lanternele. Am o păturică groasă şi pijamale groase rău, rău. Uneori mai îngheț de frig. De ziua mea, în loc de cadou vreau să am lumină", a spus micuţa Daria.

90 de familii care îndura frigul în case, acuză indiferența autorităţilor 

”Este foarte greu. Dau drumul la gaze de la 5-6 până la 11 noaptea. Te ia amețeala. Eu sunt singură, pot să cad jos. Nu am pe nimeni. Este foarte frig în casă. Asta e realitatea în care trăim de trei luni şi jumătate. Nu mai rezistăm Eu din tensiunea 18-19 nu mai ies", spune o femeie.

”Soţia a fost nevoită să plece. Din cauza supărării şi stresului care durează de 100 de zile i-a crescut glicemia. Am căzut pe capul copiilor, le-am stricat echilibrul, viaţa.

Ce ne omoară foarte tare este lipsa de perfectivă. Un om reușește să rabde dacă ştie că în data de... se va termina. Nu avem nicio speranța. E o chestie de atitudine. S-au prezentat actele. Înseamnă să negi evidența să spui că un lucru este ilegal când există actele" mai spune un bărbat.

×
Subiecte în articol: Cristian Popescu Piedone sectorul 5
Parteneri
Horoscop 9 iunie 2023. O zodie pune la cale un plan secret
x close