Antena 3 Politică Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă se închid școlile, după infectarea a 290 de elevi: "Riscul este gestionabil"

Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă se închid școlile, după infectarea a 290 de elevi: "Riscul este gestionabil"

de Mia Lungu    |    14 Feb 2021   •   21:10
Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă se închid școlile, după infectarea a 290 de elevi: "Riscul este gestionabil"
Sursa foto: Hepta

"Experții în epidemiologie au considerat că riscul este gestionabil. Desigur, riscul nu poate fi eliminat complet", a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Antena 3.

"290 de elevi infectați, cu precizarea că infectarea s-a făcut anterior deschiderii școlilor, deci prezența fizică în școală nu a fost o cauza pentru infectările de săptămâna trecută." a mai spus acesta

"Acești 290 de elevi din fericire asimptomatici sau cu forme foarte ușoară sunt 1 la 10.000 deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare.

Clase sunt 200 din 136.000 de clase. Chiar dacă la prima vedre situația poate părea îngrijorătoare, nu este îngrijorătoare."

Ministerul s-a declarat convins că nu se va ajunge la situația închiderii școlilor, dar, în eventualitatea în care situația o va cere, nu va ezita să o facă.

Cîmpeanu a mai adăugat că săptămâna viitoare va discuta cu autoritățile sanitare despre purtarea măștii la orele de sport.

În prima săptămâna de cursuri, au fost depistați pozitiv 290 de elevi și 259 de cadre didactice, iar cursurile din 203 clase au fost suspendate.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close