Antena 3 CNN Politică Stolojan: ARD cere Guvernului Ponta să anuleze ordonanţa prin care se dă liber la cumpărare de maşini

Stolojan: ARD cere Guvernului Ponta să anuleze ordonanţa prin care se dă liber la cumpărare de maşini

Stolojan: ARD cere Guvernului Ponta să anuleze ordonanţa prin care se dă liber la cumpărare de maşini
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Noi 2012   •   15:16

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că ARD cere Guvernului Ponta anularea "ordonanţei prin care a dat libertate la cumpărarea de maşini cu valoarea până la 18.000 de euro", având în vedere că sunt spitale şi şcoli care nu mai au bani pentru cheltuielile curente.
   
"Cerem Guvernului Ponta să anuleze ordonanţa prin care a dat libertate la cumpărarea de maşini cu valoarea până la 18.000 de euro, în condiţiile în care, iată, economia României scade. Avem spitale, avem şcoli care reclamă că nu mai au cu ce plăti medicamente, energie, întreţinere şi aşa mai departe", a declarat Stolojan, duminică, într-o conferinţă de presă, la sediul ARD.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că decizia Guvernului de a cumpăra maşini, cu o valoare de până în 18.000 de euro, este "una din măsurile neinspirate" pe final de an, apreciind că, dacă au rămas bani necheltuiţi, ar fi putut fi folosiţi la plata facturilor restante la ministere.
   
"Am înţeles că Guvernul s-a hotărât să cumpere maşini şi valoarea maşinilor să nu depăşească 18.000 de euro. Cred că este una dintre măsurile neinspirate pe sfârşit de an, dar este caracteristică guvernărilor noastre. Banii de investiţii - pentru că maşinile noi înseamnă investiţii - banii de investiţii se duc în maşini până la 18.000 de euro valoare, ceea ce înseamnă că nu va fi Dacia de 7500 sau Fordul B-Max, vor fi maşini mai serioase - aceşti bani sunt bani cărora le spui 'bani de investiţii', pentru că sunt achiziţii de maşini noi", a spus Băsescu.
   
El a apreciat că o măsură corectă a Guvernului ar fi fost ca aceşti bani, dacă nu s-au cheltuit, măcar să fie utilizaţi la plata facturilor restante la diverse ministere.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close