Antena 3 CNN Politică Stolojan: Cooperarea cu un PNL fără Antonescu e posibilă. El va dispărea din viaţa politică

Stolojan: Cooperarea cu un PNL fără Antonescu e posibilă. El va dispărea din viaţa politică

Stolojan: Cooperarea cu un PNL fără Antonescu e posibilă. El va dispărea din viaţa politică
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Mar 2014   •   16:41
Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, vineri, că este dispus să coopereze cu PNL, dacă acesta nu va mai fi condus de Crin Antonescu, apreciind că actualul preşedinte liberal va dispărea de pe scena politică după alegerile europene din 25 mai.
 
Întrebat cum vede unificarea dreptei, Stolojan a precizat că poziţia PDL este "foarte limpede", de negocieri, după alegerile europene, "cu toate partidele care se consideră de centru-dreapta, de dreapta exact în vederea ajungerii la un candidat unic pe partea dreaptă pentru preşedinţie", informează Mediafax
 
Stolojan a subliniat că este "complicat" să vorbească despre o posibilă alianţă a PDL cu PNL, deoarece Antonescu a participat la o serie de acţiuni antidemocratice, precum încercarea de lovitură de stat din iunie 2012, din cauza căreia s-a ratat aderarea la Schengen, şi tentativa de a crea o superimunitate în decembrie 2013.    
 
"Cu dânsul este complicat (realizarea unei alianţe - n.r.), dar nu va mai fi pentru că PNL, din păcate, este pe o pantă descendentă, nu ascendentă, şi dânsul a declarat public că, dacă PNL nu va obţine undeva în jur de 20%, el va demisiona. Noi credem că acest lucru se va întâmpla", a mai spus Theodor Stolojan.
 
Acesta a mai precizat că PNL este un partid "cu multe pete dalmaţiene de dat jos", amintind de vicepreşedinţii PNL care sunt fie condamnaţi la închisoare, sau cu suspendare, fie în diferite anchete penale. 
 
Întrebat dacă este dispus să colaboreze cu un PNL condus de orice altcineva în afară de Antonescu, europarlamentarul a răspuns: "Categoric. Dânsul va dispărea, cred, din viaţa politică".
 
Referitor la Cătălin Predoiu, Stojolan a declarat că, "deocamdată, faţă de ceea ce s-a anunţat pe partea dreaptă, este candidatul cu şansele cele mai mari pentru a deveni preşedintele României". 
 
Totodată, în opinia sa, candidatul PDL a făcut "lucruri extrem de importante pentru România" ca ministru al Justiţiei, dând ca exemplu pregătirea şi modernizarea Codului Penal, a Codului Civil şi a celor de procedură, pe când Crin Antonescu este "un om care dă foarte mult, şi uneori bine, din gură".  

×
Subiecte în articol: Theodor Stolojan Crin Antonescu cooperare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close