Antena 3 CNN Politică Stolojan, mesaj împăciuitor către vechea gardă: PDL nu are nevoie de meciuri interne

Stolojan, mesaj împăciuitor către vechea gardă: PDL nu are nevoie de meciuri interne

Stolojan, mesaj împăciuitor către vechea gardă: PDL nu are nevoie de meciuri interne
Sursa foto: Theodor Stolojan
18 Ian 2010   •   13:02

PDL nu are nevoie de meciuri interne, ci de transformarea sa într-un partid mai puternic care să răspundă mai eficient la problemele din România, a declarat luni, prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, la ?Realitatea Fm?. El a respins informaţiile vehiculate de presă potrivit cărora vechea gardă democrată, formată din Vasile Blaga, Adriean Videanu sau Radu Berceanu plănuieşte îndepărtarea din structurile de conducere ale partidului a reprezentanţilor din aşa numita "aripă Stolojan", foştii peledişti.

Prim-vicepreşedintele PDL s-a pronunţat pentru atribuirea viitorilor vicepreşedinţi a unor domenii clare de responsabilitate, în concordaţă cu direcţia strategică a partidului, printre aceste domenii figurând resursele umane, relaţia cu societatea civilă, cu mediul de afaceri, sau cu partidele politice care fac parte din PPE.

Stolojan a afirmat că nu a auzit de un aseemenea scenariu şi că nu crede în astfel de zvonuri de vreme ce oameni precum Gheorghe Flutur sau Gheorghe Ştefan au avut o prestaţie bună şi nu li se poate reproşa că nu şi-au făcut treaba în partid.

"PD-L are nevoie să devina un partid mai puternic, mai focusat pe problemele Romaniei şi nu să intrăm acum într-un meci intern", a susţinut Stolojan.

El a arătat că Congresul care va avea loc în acest an şi la care va fi aleasă noua conducere a partidului va trebui pregătit cu multă seriozitate.

"Cei care au ceva de spus vizavi de activitatea în viitor a partidului, de organizarea partidului, de obiective sau strategie, să vină cu contribuţiile respective. Se va constitui un grup de lucru care să pună cap la cap toate aceste propuneri şi organismele partidului vor lua deciziile necesare", a subliniat Theodor Stolojan, amintind proiectele prezentate deja de Gheorghe Falcă sau Valeriu Stoica.

"Eu am făcut un raport pe care i l-am prezentat preşedintelui încă de la începutul anului trecut. Partidul a fost însă cuprins de lupta din campaniile electorale. Acum este timpul să ne întoarcem cu faţa spre partid să vedem ce e de facut în continuare", a explicat Stolojan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Theodor Stolojan lupte Congres
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close