Antena 3 CNN Politică Stolojan rămâne în PD-L: Nu au existat scenarii politice la baza refuzului de a fi premier

Stolojan rămâne în PD-L: Nu au existat scenarii politice la baza refuzului de a fi premier

Stolojan rămâne în PD-L: Nu au existat scenarii politice la baza refuzului de a fi premier
23 Dec 2008   •   23:41

Theodor Stolojan neagă informaţiile potrivit cărora se va retrage din politică şi din fruntea Partidului Democrat Liberal. Prim-vice- preşedintele PD-L a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că este la dispoziţia partidului şi se va conforma deciziilor acestuia.
?Sunt membru al PD-L şi rămân fidel acestui partid. Vom vedea ce se va hotărî în partid ulterior?, a precizat fostul premier. După ce se va instala guvernul, vom analiza modul în care s-a desfăşurat campania, rezultatele obţinute şi toate celelalte probleme, a încheiat Stolojan.
Stolojan a dezvăluit într-o declaraţie de presă motivele pentru care a considerat că este cazul să renunţe la mandatul de premier, cu opt zile în urmă.
"În primul rând, nu am fost parte din niciun scenariu politic. Toate afirmaţiile făcute în acest sens cu privire la rolul pe care preşedintele României l-ar fi jucat în a mă determina să renunţ la mandat nu au niciun fundament. Dimpotrivă, consider că preşedintele a acţionat potrivit atribuţiilor sale constituţionale, în mod corect faţă de interesul public, faţă de partidele politice şi faţă de mine. Şi îi mulţumesc pentru acest lucru", spune Stolojan, în declaraţia de presă, citată de Mediafax.
Stolojan a ţinut să precizeze că nu au existat tensiuni în Partidul Democrat Liberal cu privire la desemnarea sa ca prim-ministru de către Traian Băsescu.
"Chiar PD-L a propus candidatura mea şi m-a susţinut pentru funcţia de premier. De asemenea, nu am pus condiţii privind desemnarea în guvern a anumitor persoane", a declarat liderul democrat-liberal.
Fostul premier a menţionat şi că nu este bolnav.
"Am renunţat la mandat în urma unei analize atente a situaţiei politice nou create", afirmă Theodor Stolojan.
"Chiar înainte de negocierile cu PNL, am cerut conducerii PDL să ia în calcul propunerea unei alte persoane din PDL pentru a fi nominalizată ca prim-ministru, dacă nevoia alianţei de guvernare cu PNL ar fi cerut-o. Din păcate, şefii actuali ai PNL au avut alte interese", mai spune acesta.
Membrul PD-L a refuzat mandatul de premier, pe motiv că doreşte să acorde o şansă în politică generaţiei tinere şi că e de preferat ca preşedinţii celor două partide aflate în coaliţie ? PSD şi PD-L ? să îşi asume cele mai importante funcţii în stat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Theodor Stolojan
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close