Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Ambiţia mea nu este să rup bucăţi din PNL. Partidul a avut o schimbare gravă de comportament

Tăriceanu: Ambiţia mea nu este să rup bucăţi din PNL. Partidul a avut o schimbare gravă de comportament

Tăriceanu: Ambiţia mea nu este să rup bucăţi din PNL. Partidul a avut o schimbare gravă de comportament
Sursa foto: Foto: VideoNews
02 Mar 2014   •   19:10
Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, că a ştiut ce se urmăreşte în partid, prin ieşirea de la guvernare şi ruperea USL. 
 
"Pe mine m-a afectat foarte mult şi am fost aproape singur în luările de cuvânt în forurile interne când s-a pus problema raporturilor cu partenerii noştri. Sigur, nu vreau să mă laud, dar am ceva experienţă politică pentru a putea să îmi dau seama ce se urmăreşte. Remanierea guvernamentă a fost doar pretextul prin care preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut ruptura."
 
Totuşi, Tăriceanu a arătat că o astfel de decizie a dezamăgit electoratul. 
 
"Eu am încercat să discut cu colegii mei şi să le arăt că a fost o decizie greşită, pentru că în felul acesta au fost înşelate aşteptările votanţilor USL. Vorbim de 70%. Sunt oameni care urmăreau obiective diferite. Unii s-au săturat de Băsescu, alţii poate şi-au pus aşteptări că, odată cu schimbarea de guvern, vor urma lucruri care să îmbunătăţească viaţa de zi cu zi. Decizia PNL-ului a fost greşită şi nu am  vrut să rămân asociat cu aceasta."
 
Fostul premier a arătat că o posibilă candidatură la prezidenţiale vine mai degrabă din răspundere faţă de electoratul USL.
 
"Nu este o decizie pe care să o iau singur, dar cred că am obligaţia faţă de electoratul care a votat USL să le oferim ceva realizabil. Cred că am posibiltiatea să realizez nu doar o candidatură de succes dar cred că ce este cel mai important este să arătăm că România poate fi condusă altfel faţă de modul în care a condus Traian Băsescu".
 
Tăriceanu a arătat că PNL a suferit schimbări majore, grave, cu care nu a putut fi de acord dar şi că se bazează foarte mult pe valul de simpatizanţi care vor să se alăture partidului pe care îl va înfiinţa.

"Ambiţia mea nu este să rup bucăţi din PNL. Am o relaţie veche cu mulţi dintre cei de acolo. Eu contez mai mult pe acest val de simpatizanţi, de oameni care vor să adere la formaţiunea pe care o înfiinţez, care va fi una de factură modernă, asimiliat democratic după standardele europene. Din păcate, PNL, în ultimii ani a avut o schimbare de comportament care mi-a displăcut. Există, de multe ori, în comportamentul lor, o atitudine de nepăsare faţă de chestiunile politice mari, de resemnare, de blazare. Lăsarea timpului să lucreze nu face decât să agraveze lucrurile. De asemenea, există o inactivitate intelectuală în zona politică. Incapacitatea de a gândi prospectiv şi, de aici, resemnarea. Timpul o să le rezolve. PNL o să aibă un insucces major la europarlamentare şi un alt insucces la prezidenţiale. "
 

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close