Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Cota unică nu se va modifica. Domnul Iohannis încearcă să inducă frica în electorat

Tăriceanu: Cota unică nu se va modifica. Domnul Iohannis încearcă să inducă frica în electorat

Tăriceanu: Cota unică nu se va modifica. Domnul Iohannis încearcă să inducă frica în electorat
Sursa foto: Foto: VideoNews
14 Noi 2014   •   12:58
Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, vineri, că nu are de gând să mărească cota unică, dacă va fi numit premier, în urma câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta. 
 
Liberalul a eplicat că el a introdus cota unică, în urma mai multor discuţii şi negocieri şi nu are de gând să renunţe la ea, aceasta demonstrând în timp că este o măsură eficientă
 
"Dacă voi fi premier, această taxă nu se va modifica şi am şi argumente. În primul rând, cota unică a fost introdusă ca primă măsură a guvernului pe care l-am condus. Ulterior, am avut dispute complicate şi lupte de dus, cu FMI şi alţi opozanţi ai acestei măsuri. Un alt moment important a fost anul 2011, în momentul creării USL, când s-a ajuns la un compromis cu partenerii din PSD, să păstrăm cota unică. Dacă ar fi fost o intenţie de modificare a acesteia, premierul ar fi putut să o facă dar a declarat public că nu o va modifica sub nicio formă. În acest moment pot să vă spun clar că nu am nici cea mai mică intenţie de a o modifica."
 
De altfel, Tăriceanu a explicat că nici premierul Victor Ponta nu dă semne că ar vrea să o schimbe, având în vedere că nu a modificat nimic de când conduce Guvernul.
 
"Am dubii că premierul ar fi dorit să modifice această taxă, având în vedere că în ultima perioadă a adoptat alte 2 măsuri de esenţă liberală - reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 5 puncte, la angajator şi anularea impozitului pe profitul reinvestit, măsuri care au fost propuse tot de mine, preluate ulterior de ministrul de Finanţe la acel moment."
 
Tăriceanu a dezminţit şi informaţia conform căreia Guvernul va majora impozitele pe clădiri
 
"Al doilea zvon care circulă cu putere este cel referitor la majorarea impozitelor pe clădiri. Şi aici este tot o invenţie. Ca să vedeţi că ştirea care a fost preluată este falsă - Consiliul Consultativ nu funcţionează pe lângă ministrul Bugetului. Consiliul funcţionează pe lângă ministrul Finanţelor. Este cusută cu aţă albă, nu are noimă şi atâta timp cât voi fi premier, nu se va întâmpla." 
 
Liberalul a explicat că echipa lui Klaus Iohannis caută să inducă frică în electorat, pentru a răsturna scorul şi că, cel mai probabil, se va ajunge la mărirea taxelor dacă este ales Iohannis. 
 
"Domnul Iohannis şi echipa sa caută să inducă temeri, frici, cu speranţa disperată să răstoarne scorul. Aceasta este o motivaţie Cealaltă motivaţie este ceva mai perversă. Şi mi-am adus aminte, venind spre Senat, de câteva cuvinte foarte simpatice care sună cam aşa: 
 
Rău era cu «der, die, das»
Da-i mai rău cu «davai ceas»
De la Nistru pân' la Don
Davai ceas, davai palton
Davai ceas, davai moşie
Haraşo, tovărăşie". 
 
Dacă îl întrebaţi pe domnul Iohannis cine a spus aceste cuvinte, probabil că nu va şti. Vă aduceţi aminte, desigur, de marele comic, Constantin Tănase. Domnul Iohannis face "Davai ceas, davai palton" într-o interpretare modernă. Dânsul stă şi ne povesteşte despre ceasul de la străbunicul şi apoi o să ne întrebe, cu dezinvoltoră, când va mări taxele, că "trebuie să majorăm nişte taxe ca în Germania. Nu vă daţi seama?". Este această idee perversă, că vor să le mărească alţii, dar dacă suntem aleşi, le mărim noi."
 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close