Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Revăd momentele de criză din mandatul lui Băsescu

Tăriceanu: Revăd momentele de criză din mandatul lui Băsescu

Tăriceanu: Revăd momentele de criză din mandatul lui Băsescu
de M.Z.    |    28 Dec 2016   •   12:28

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus miercuri, că el revede momentele de criză din mandatul fostului președinte Traian Băsescu, însă coaliția ALDE-PSD vrea să evite declanșare procedurii de suspendare a șefului statului, Klaus Iohannis.

Declarația șefului ALDE vine după ce președintele Klaus Iohannis a respins marți propunerea de premier a PSD-ALDE Sevil Shhaideh, fără să spună și motivul.

”Vrem să evităm declanșarea unei crize politice cu orice preț”, a subliniat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că este ”inexplicabil” faptul că președintele Klaus Iohannis nu și-a motivat decizia de respingere a lui Sevil Shhaideh, iar ”suspendarea lui Iohannis este posibilă”, consideră Tăriceanu.

Este zi decisivă, miercuri, în tabăra PSD-ALDE pentru desemnarea unui nou premier. Social-democraţii au convocat deja Comitetul Executiv al partidului în încercarea de a găsi o nouă soluţie pentru Palatul Victoria. 

La ora 16, va avea loc o ședință a Comitetului Executiv Național al PSD, în care se va formaliza o decizie privind propunerea de premier.

Totul vine după ce Sevil Shhaideh, propusă de PSD pentru funcţia de premier, a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis

Anunţul a fost făcut într-o declaraţie de presă care nu a durat nici măcar un minut. Iohannis nu şi-a motivat decizia şi a cerut liderilor coaliţiei să desemneze pe altcineva

La câteva ore de la anunţul preşedintelui a venit şi replica PSD. Liviu Dragnea a lansat un atac la adresa şefului statului, pe care l-a acuzat că vrea să provoace o criză politică

Liderii PSD-ALDE au anunţat ca iau în calcul inclusiv suspendarea lui Klaus Iohannis. 

Mai mult, PSD şi ALDE iau în calcul constituirea unei comisii, care să analizeze dacă Iohannis a încălcat sau nu Constituţia.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close