Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis o respinge pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier

Klaus Iohannis o respinge pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier

Klaus Iohannis o respinge pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier
27 Dec 2016   •   11:09

Principalele declarații ale președintelui:

"Săptămâna trecută când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE au ținut să vină împreună și mi-au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier, am cântărit cu grijă argumentele și am decis să nu accept această propunere, așa că am decis să cer Coaliției PSD-ALDE să vină cu o altă propunere!".

Iohannis a amânat decizia

Klaus Iohannis a refuzat săptămâna trecută să se pronunțe pe tema propunerii făcută de PSD-ALDE. Amânarea deciziei lui Iohannis a survenit în contextul în care au apărut speculaţii privind legăturile soţului lui Shhaideh cu guvernul sirian.

Deşi Shhaideh este susţinută de către PSD şi ALDE care, împreună, au un număr suficient de parlamentari pentru a instala un guvern, preşedintele a anunţat, la finalul consultărilor de săptămâna trecută, că va lua o decizie după Crăciun.

Potrivit unor surse politice, Iohannis a sunat-o pe Sevil Shhaideh şi au stabilit să se întâlnească după Crăciun. Este probabil ca discuţia să vizeze şi informaţiile legate de Akram Shhaideh, soţul candidatei PSD, un cetăţean sirian despre care presa a relatat că este un susţinător al regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close