Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: România, o nouă Alaskă jucată la poker de Traian Băsescu şi PSD

Tăriceanu: România, o nouă Alaskă jucată la poker de Traian Băsescu şi PSD

Tăriceanu: România, o nouă Alaskă jucată la poker de Traian Băsescu şi PSD
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
24 Iun 2009   •   17:16

România este miza jucată în prezent la poker de Preşedintele Traian Băsescu şi PSD, ambii aruncând cu promisiuni sociale la fiecare mână, susţine fostul premier liberal, Călin Popescu Tăriceanu pe blogul ău.

"Romania este acum jucată la poker, la fel cum se spune că a fost jucată Alaska în secolul al XIX-lea. Jucătorii sunt PSD şi Traian Băsescu", scrie fostul premier pe blogul sau, dând ca exemplu promisiunile de majorare cu 50% a salariilor profesorilor.

În opinia liberalului, cele două tabere s-au întrecut în a mări miza pentru a câştiga alegerile.

"La început, Traian Băsescu a crezut că are o mână bună (a se citi oportunitate de a îi atrage pe profesori de partea lui) şi a aruncat pe masa de joc prima miză: "Pactul pentru Educaţie". (...) Celălalt jucător de la masă, nu s-a lăsat mai prejos şi a maărit şi el miza: salarii cu 50% mai mari pentru profesori. Ceea ce a urmat în campania electorală, ştim cu toţii. Creşteri salariale de 50% şi pentru doctori, a plusat Traian Băsescu. Pensia minimă şi 25.000 de euro pentru românii care se întorc în ţară, a plusat PSD", mai notează Tariceanu.

Deputatul liberal recunoaşte că ambele părţi au avut de câştigat din punct de vedere electoral: şi Traian Băsescu şi PSD au câştigat alegerile, pentru ca ulterior să arunce vina crizei economice şi neîndeplinirea promisiunilor sociale în cârca guvernării liberale.

Fostul prim-ministru îşi asumă propriile greşeli de guvernare, dar critică Executivul actual pentru că nu are curajul să spună ce se poate realiza, dar şi ce nu.
"Eu am avut acest curaj, când am refuzat jocul creşterilor salariale cu 50% propus de PSD şi Traian Băsescu. Unii au spus că acest refuz a costat PNL multe procente la alegerile de anul trecut. Posibil, dar dacă azi ar trebui să decid din nou, aş lua aceeaşi hotărâre? susţine Tăriceanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close