Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: La Consiliul European am remarcat abuzul Olandei împotriva României

Traian Băsescu: La Consiliul European am remarcat abuzul Olandei împotriva României

Traian Băsescu: La Consiliul European am remarcat abuzul Olandei împotriva României
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    02 Feb 2012   •   12:50

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că la Consiliul European a remarcat abuzul Olandei împotriva României şi a Bulgariei privind aderarea la spaţiul Schengen.

"Trebuie să recunosc că o oarecare ascensiune a unor partide antieuropene în guvernele europene deja îmi creează o îngrijorare pe care am spus-o şi în ultimul Consiliu. Chiar dacă nu sunt publice lucrările de la Consiliu trebuie să vă spun că am remarcat abuzul Olandei împotriva României şi Bulgariei. Astfel de atitudini ne fac suspicioşi dacă nu cumva se pot întâmpla astfel de acţiuni şi din partea altor ţări", a afirmat şeful statului, potrivit Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că România avea dreptul să fie în spaţiul în Schengen, în contextul în care a avut consecvenţă în a investi pe perioadă de criză în securizarea frontierelor şi în lupta împotriva corupţiei la graniţă.

În plus, ţara noastră a reuşit să dobândească credibilitate în ultimii ani datorită consecvenţei, a mai spus preşedintele.

"În ultimii doi-trei ani am reuşit să dobândim o credibilitate în creştere ca urmare a consecvenţei, esenţial este să nu începem din nou să ni se pară că este mai important interesul politicienilor decât interesul naţional, să ne apucăm să facem nişte modificări cum ne dau nouă bine la partid", a adăugat şeful statului.

Citeşte şi Băsescu, la cinci ani de la aderarea la UE: România a plătit extrem de scump inconsecvenţele politicienilor

Băsescu: Dacă România nu ar fi avut ezitări în vreo două rânduri, poate că ar fi încetat MCV în vară




×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close