Antena 3 CNN Politică Un deputat PDL cere pedeapsa cu închisoarea pentru jurnaliştii care publică informaţii din dosare penale

Un deputat PDL cere pedeapsa cu închisoarea pentru jurnaliştii care publică informaţii din dosare penale

Un deputat PDL cere pedeapsa cu închisoarea pentru jurnaliştii care publică informaţii din dosare penale
Sursa foto: Foto: cdep.ro
20 Feb 2011   •   22:29

Deputatul PDL Mihail Boldea cere încarcerarea jurnaliştilor care obţin informaţii din dosare penale. Acesta a depus la parlament un proiect de lege prin care cere ca aceste date să fie secrete până la soluţionarea definitivă a cauzelor. Iniţiativa vine după ce în presă au apărut mai multe interceptări care îi vizează pe politicieni.

Proiectul promovat de Mihail Boldea prevede modifcarea Legii liberului acces la informaţii. Acesta prevede ca jurnaliştii să obţină acordul celor implicaţi în dosarul publicat pentru a face publice informaţiile din dosar. În caz contrar ei ar risca o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani.

În ultimele două luni mai multe informaţii din dosare penale aflate în cercetare au ajuns în presă. Printre acestea se numără discuţiile dintre deputatul Dan Păsat şi Elena Udrea cu privire la afacerile viitoare ale ministrului, dovada colaborării şefului ANAF, Sorin Blejnar cu inculpaţii din afacerea UCM Reşiţa, care discutau despre facturi şi contracte prin e-mail. În dosarul vameşilor de la Satu Mare, procurorii DNA au scăpat informaţii referitoare la finanţarea partidului democrat-liberal din mita dată pentru ocuparea funcţiilor la Vama Halmeu. Presa a avut un rol important şi în publicarea datelor din dosarul Ridzi.

PDL nu este, însă, singurul partid care şi-ar dori ca informaţiile din dosarele penale să nu mai ajungă în presă. În cazul deputatului PSD, Cătălin Voicu, informaţiile publicate de jurnalişti au fost urmărite cu interes, în timpul arestării acestuia.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close