Antena 3 CNN Politică Valeriu Stoica: O tentativă de suspendare a lui Traian Băsescu i-ar putea prelungi viaţa politică

Valeriu Stoica: O tentativă de suspendare a lui Traian Băsescu i-ar putea prelungi viaţa politică

Valeriu Stoica: O tentativă de suspendare a lui Traian Băsescu i-ar putea prelungi viaţa politică
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Sep 2010   •   14:24

Viaţa politică a lui Traian Băsescu s-ar putea prelungi dincolo de 2014 şi nu oricum, ci în calitate de preşedinte de partid. Cel care lansează această ipoteză este Valeriu Stoica, vicepreşedintele PDL. O altă variantă vehiculată până acum a fost funcţia de premier pentru Traian Băsescu, după modelul Putin.

Valeriu Stoica este de părere că o eventuală tentativă de suspendare a preşedintelui i-ar face acestuia de fapt un imens serviciu. Deşi anunţată deocamdată doar ca intenţie a PSD, o astfel de situaţie l-ar putea transforma pe Traian Băsescu într-un "mit politic".

"Nu-i subestimaţi capacitatea de remontare. S-ar putea ca o astfel de tentativă să-i prelungească viaţa politică mai mult decât vor adversarii lui, dincolo de 2014. Nu neapărat ca premier. Ca şef de partid, ca om politic care are un cuvânt foarte important", apreciază Valeriu Stoica, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Vicepreşedintele PD-L avertizează că detaşarea partidului de Traian Băsescu ar fi o eroare, pentru că actualul şef al statului nu şi-a epuizat încă toate resursele ca om politic. Stoica arată că s-ar putea să mai avem parte de surprize din partea lui Traian Băsescu.

"Există câţiva consilieri prezidenţiali care spun că partidul îl trage în jos pe preşedinte şi atunci să-l decuplăm de partid. Există şi prin PD-L câţiva care spun că Băsescu e la ultimul mandat, nu mai are viitor politic, prin urmare să decuplăm partidul de preşedinte. Cred că ideea e eronată", susţine Valeriu Stoica.

În plus, vicepreşedintele PD-L crede că recentele critici la adresa lui Sever Voinescu, Cristian Preda şi Radu F. Alexandru l-au avut de fapt ca ţintă doar pe cel din urmă, tocmai din cauza poziţiei sale privind distanţa necesară între PD-L şi Cotroceni.

Antena 3

×
Subiecte în articol: vicepresedinte PDL
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close