Antena 3 CNN Politică Vasile Simileanu, doctor în geopolitică, despre mesajul transmis lumii de limuzina blindată şi valiza nucleară a lui Putin: "Este pregătit în fiecare moment pentru asta"

Vasile Simileanu, doctor în geopolitică, despre mesajul transmis lumii de limuzina blindată şi valiza nucleară a lui Putin: "Este pregătit în fiecare moment pentru asta"

Vasile Simileanu, doctor în geopolitică, a explicat ce mesaj vrea, de fapt, să transmită Vladimir Putin prin aparițiile sale în limuzina blindată, care poate deveni în caz de amenințări și submarin, respectiv valiza misterioasă despre care specialiştii britanici spun că ar conține codurile de activare a arsenalului nuclear al Rusiei.

Vasile Simileanu, doctor în geopolitică, despre mesajul transmis lumii de limuzina blindată şi valiza nucleară a lui Putin: "Este pregătit în fiecare moment pentru asta"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    13 Apr 2022   •   19:18

Toți ochii sunt ațintiți asupra lui Vladimir Putin pe măsură ce poartă acest război la adresa Ucrainei și nu este un secret că nu este vorba de priviri prietenoase. Așa că Kremlinul va face tot ce poate pentru a-și proteja președintele.

În acest context, Vladimir Putin s-a afișat de mai multe ori în public cu o limuzină blindată, al cărei motor are nu mai puţin de 600 de cai putere şi poate atinge viteza de 250 de kilometri pe oră.

Mai mult decât atât, în cazul în care este scufundată în apă devine şi submarin.

Întrebat despre aceste dotări şi despre atenţia lui Putin legată de securitatea sa, Vasile Simileanu, doctor în geopolitică, a precizat: 

"Orice preşedinte are aşa ceva şi Putin nu este o excepţie. S-ar putea să fie o excepţie prin anumite facilitați prin care le-a vrut el în plus pentru a-i oferi un confort şi o securitate ridicată.

Știți că un dictator, în ultima perioadă a evoluției sale, vede atentate peste tot, ceea ce este şi cazul lui Putin la ora actuală.

În ceea ce privește valiza aceea, este vorba despre un dispozitiv electronic care poate fi logat la sistemul de rachete nucleare ale Rusiei. 

Părerea mea sinceră este că el le poartă ca să facă paradă şi să arate că este pregătit în orice moment pentru a-şi crea o imagine pozitivă în faţa poporului rus", a explicat Vasile Simileanu, doctor în geopolitică, la Antena 3.

 

Gărzile de corp ale lui Vladimir Putin au fost studiate în detaliu. Metoda inedită prin care îl apără pe "Țarul de la Kremlin" în cazul unei tentative de asasinat

Vladimir Putin este unul dintre cei mai controversați lideri din secolul 21. Dar reputația sa a dus la câteva tentative de asasinat. Cum le-a supraviețuit? După 15 ani în KGB, Putin a avut mai multe funcții în mandatul fostului președinte Boris Elțîn și a devenit prim-ministru în 1999.

În același an, a devenit președintele Rusiei, dupa ce Elțîn s-a retras, poziție pe care  a deținut-o din 1999 până în 2008. Următorii patru ani a fost iar premier, după care și-a reluat poziția de președinte, în 2012, poziție pe care o deține de atunci.

Putin a schimbat legile ca să poată candida la președinție de mai multe ori, ceea ce înseamnă că ar putea sta la putere până în 2036. Să ai o poziție politică de tot atâta timp înseamnă că te poți trezi ținta unor tentative de asasinat.

Un expert în securitate internațională a afirmat că a fost pusă o recompensă de 1.000.000 de lire sterline pe capul lui Vladimir Putin, ceea ce înseamnă că a-l proteja pe Putin devine prioritatea numărul 1 a Kremlinului.

Cât de strict este protocolul de securitate și cine îl protejează pe Putin?

Gărzile de corp ale lui Putin au pistoale de mare putere, au valize antiglonț și nu iau în calcul nicio încercare de a-l răni pe Vladimir Putin. Președintele rus este bine echipat și toate amenințările la adresa lui sunt înlăturate. Are ce mai bine pregătită echipă din țară.

Cum operează echipa de securitate a lui Putin

Înainte de orice apariție publică echipa analizează posibilele amenințări. Pregătirile încep cu o lună înainte de vizita lui Vladimir Putin. Echipa de securitate se coordoneză cu echipele și autoritățile locale și verifică fiecare detaliu în amănunt.

Totul, până la ultima clanță, este reparat, astfel încât niciun tehnician sau raparator să fi nevoit să intre în apartamentele sale. Sunt instalate sistem de bruiaj în zona în care locuiește el și este controlată orice activitate suspectă.

Continuarea, în materialul realizat de India Today și difuzat în ediția de miercuri seară, 17 martie 2022,  la Sinteza Zilei:

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close