Antena 3 CNN Politică Videanu: Statutul PDL, perfect 90%. Necesare corecţii mici pentru dinamizarea relaţiei centru-teritoriu

Videanu: Statutul PDL, perfect 90%. Necesare corecţii mici pentru dinamizarea relaţiei centru-teritoriu

Videanu: Statutul PDL, perfect 90%. Necesare corecţii mici pentru dinamizarea relaţiei centru-teritoriu
Sursa foto: Adriean Videanu
01 Feb 2010   •   12:05

Actualul statut asigură în proporţie de 90% funcţionarea în condiţii perfecte a unui partid mare ca PDL, de aceea nu este nevoie decât de unele schimbări mici pentru a dinamiza activitatea forurilor de conducere, crede prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu.

"Sunt anumite corecţii mici care se pot aduce Statutului, în ideea de a dinamiza activitatea din interiorul partidului, dar să nu credeţi că PDL îşi va schimba fundamental Statutul", a afirmat Videanu.
El a respins acuzaţiile de nereprezentare suficientă a teritoriului în structurile decizionale, dând ca exemplu activitatea Colegiului Director din care face parte BPN-ul partidului şi liderii de filiale. Videanu a admis că ar totuşi necesară întrunirea Colegiului Director lunar şi nu trimestrial cum este în prezent, o măsură care "ar dinamiza oarecum relaţia centru teritoriu".
În opinia lui Videanu, Biroul Permanent al partidului, compus din 29 de membri, este "suficient de suplu" pentru conducerea executivă. "Se poate discuta că sunt 29, că sunt 25 sau 23, e mai puţin important acest lucru, foarte importante sunt deciziile şi rapiditatea cu care se pun în practică", a atras atenţia liderul PDL.
În aceea ce priveşte stabilirea datei congresului, este o temă de discuţie în interiorul partidului, la fel ca şi sigla PDL.
"Vom vedea, PDL este un partid care a câştigat alegerile, nu este un partid care a pierdut alegerile, aşa cum sunt PSD şi PNL, el îşi va gestiona foarte atent relaţia internă", a mai spus Vicdeanu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: statut relatie filiale
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close